Tendinte: Personalizarea locuintelor cu ajutorul imprimantelor

by admin
0 comment

În secolul XXI ne putem personaliza locuința folosind echipamente de imprimare în format mare, știai asta? Modelul dorit poate fi aplicat pe diverse suprafețe și texturi, precum material textil, MDF, tapet sau autocolant. Interesantă opțiune, așa-i? Hai să îți spun mai multe.

Epson, lider global în tehnologie, are în portofoliul său o gamă variată de produse ce cuprinde imprimante cu jet de cerneală, sisteme de imprimare digitală, proiectoare 3LCD, ochelari inteligenți sau sisteme de detecție și roboți industriali. Inovația companiei merge până acolo unde tehnologia se întâlnește cu design-ul interior creând o experiență ambientală diferită.

Sursă foto: Epson

Sursă foto: Epson

 “Ne dorim să ajutăm clienții să obțină cele mai creative soluții de amenajare a locuințelor, utilizând tehnologia de imprimare digitală, atât pe textile cât și pe alte materiale durabile, folosite în decorul interior. Imprimantele Epson din gama SureColor sunt ușor de folosit, sunt rapide, economice și asigură un imprimeu de calitate, durabil.” – Simona Decuseară, Sales and Marketing Manager Epson România și Bulgaria

Opțiunea este preferată și de arhitectul și de designer-ul Omid Ghannadi, cunoscut și pentru soluțiile originale de amenajare pe care le propune în cadrul emisiunii Visuri la cheie, de la PRO TV.

”Imprimarea digitală îmi oferă o mai mare libertate în realizarea de proiecte personalizate de design interior. Nu doar că pot printa pe suprafețe diverse, de la uși pentru dulapuri sau bucăți de parchet, dar pot imprima inclusiv produse finite, în culorile proiectate de mine, respectând designul până la cel mai mic detaliu.” – Omid Ghannadi, arhitect și designer de locuințe

Tendințe

Potrivit Epson, tendințele în materie de personalizare a locuinței merg în cinci mari direcții.

  1. Metal în loc de faianță

O alternativă modernă la clasica faianță sunt foile de aluminiu și oțel, ce pot fi folosite pentru a acoperi corpurile de bucătărie cu imprimeuri personalizate la rezoluție fotografică. Se montează ușor și au avantajul rezistenței la zgârieturi și la pete. Foliile au o largă aplicabilitate și în domeniul artistic și în HORECA.

2. Uși cu personalitate

La acest capitol se poartă ușile integrate în decorul locuinței, realizate din sticlă, MDF sau PAL, ce se pot personaliza în funcție de culoare, model sau font ori cu printuri fotografice realizate prin tehnica imprimării digitale.

Sursă foto: Epson

3. Pereți rupți din natură sau din inima orașului

Evoluțiile recente în domeniul tipăririi digitale au deschis o gamă nouă de posibilități și pentru zidurile goale. Fie prin tapetare, fie prin placare cu sticlă, foi de aluminiu sau oțel, pereții prind viață prin elemente și modele decupate din decorul citadin sau decoruri tropicale.

Sursă foto: Epson

4. Piese de mobilier cu personalitate

Tapiţeriile în serie au fost înlocuite și ele cu cele personalizate. Grosimea materialului nu mai constituie o provocare, astfel că designerii își pot testa creativitatea cu modele dintre cele mai diverse pe țesături variate, aducând astfel o pată de culoare în locuințe.

Sursă foto: Epson

5. Tablouri imprimate

Printurile fotografice de înaltă rezoluție, realizate pe suport de lemn, sunt o alternativă modernă la tablourile de colecție. Aspectul viu și calitatea excelentă sunt potențate de textura lemnului  ce conferă lucrării un aspect artistic aparte.

Sursă foto: Epson


Poate ți-ar mai plăcea să citești și:


Dacă articolul despre personalizarea locuintelor ți-a fost util, distribuie-l și cu prietenii în orice formă dorești.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies