TENDINTE IN MACHIAJ IN 2016

by admin
0 comment

2016 este anul Rose Quartz și Serenity, cele două culori alese de Institutul Pantone pentru a da trend-ul în modă, make-up sau design. În materie de machiaj, reinterpretările unor stiluri clasice mixate cu elemente naturale ce conduc la crearea unui look inocent sunt în tendințele pe care designeri le propune pe podium. În acest an, machiajele sunt îndrăzneţe şi totodată contrastante.

tendinte in machiaj

Sursă foto: AnandraPR

Aşa cum în 2015 culoarea în mare vogă a fost Marsala, acum, în 2016, avem deja două culori stabilite de Institutul Pantone, din New York. Acestea sunt rozul cuarţ şi albastrul seren (albastrul cerului). Tenul va fi obligatoriu proaspăt  şi natural. Se accentuează obrajii pentru a le da o strălucire rozalie şi mai ales buzele care vor fi în culori puternice de roşu aprins. Pentru ochi, tonuri azurii, albastru electric sau bleu celest – acestea vor fi fără îndoială nuanțele preferate pentru machiaj în anul următor. În contrast avem şi machiajul grafic, foarte accentuat cu buze nude, așa că indiferent de fizionomie, fiecare îşi poate găsi un stil personal care să fie şi în tendinţe. – Katiuşa Popovici, make-up artist

Privire grafică

Pe toate podiumurile lumii s-a putut observa înfrumuseţarea ochilor cu tot felul de elemente şi codiţe grafice sau reinterpretarea clasicului ”cat-eyes”. Este suficient să ne uităm la prezentările Chanel, Dior şi Fendi pentru a înţelege cât de uşor poate fi transformată privirea cu ajutorul unor simple aplicări de farduri gri-închis sau a unui eyeliner negru intens. Atâta timp cât linia de tuș iese în evidenţă, iar aceasta este cât mai groasă, abstractă şi  geometrică, atunci este în trend.

tendinte in machiaj

Sursă foto: AnandraPR

Machiajul cat eyes continuă să fie printre favorite şi în 2016, însă nu fără a trece printr-o metamorfoză. Încearcă să desenezi codiţele pe pleoapa inferioară sau să creezi o privire cu adevărat de pisică cu linia dublă sau în mai multe culori, pentru o notă de exotism. Nu uita să asortezi ochilor un ten Nude Sheen, inspirat de Kate Moss, care presupune o bază de machiaj uşoară, fluidă şi translucidă. Pentru aceasta se înlocuieşte pudră normală de faţă cu una bronzanta sau fard de obraz sidefat. – Katiuşa Popovici, make-up artist.

Smokey eyes

Smokey eyes nu ies din trend nici în 2016, dar se mențin printr-o nouă interpretare, mai subtilă, mai sofisticată şi mai puţin definită. Astfel, poate cuprinde nu doar pleoapa de sus şi pe cea de jos, ci poate ajunge până la linia sprâncenelor şi chiar la rădăcina nasului. Acest tip de machiaj merge bine cu o bază nude pentru ten și buze.

tendinte in machiaj

Sursă foto: AnandraPR

Buze conturate

În prezentările de modă Celine, Saint Laurent, Antonio Berardi, Bottega Veneta şi Carolina Herrera, make-up artiştii au optat pe buze pentru eternul roşu aprins. Aceasta este de fapt singură culoare utilizată, pentru că machajul ochilor se reduce la minim. Rezultatul este unul rafinat, care sporeşte încrederea în sine. Nuanţele preferate sunt cele de roşu stacojiu şi roşu aprins, aplicate cu ajutorul unei pensule, pentru o formă cât mai precisă. – Katiuşa Popovici, make-up artist

Blush-uri naturale, iluminatoare şi luciu

Nuanțele naturale, de piersică și roz fin sunt cele care dau contur anului 2016. Se pune accent şi pe tenul strălucitor obținut cu ajutorul iluminatoarelor, pudrelor şi cremelor cu particule sclipitoare. Pe podium, make-up artiştii au abuzat de gloss pe buze, pleoape și sprâncene. O notă subtilă poate fi folosită în oricare din aceste zone, acolo unde pică mai multă lumină.

Sprâncene groase

Sprâncenele groase, cu aspect natural, sunt din nou în trend.

tendinte in machiaj

Sursă foto: AnandraPR

Stilul No Makeup

Chiar dacă la o primă vedere tenul pare că nu e machiat deloc, de fapt se folosesc tonuri nude pentru față, buze şi ochi. Acest stil este folosit de multe ori în prezentările de modă, mergând pe conceptul că mai puţin înseamnă întotdeauna mai mult.

tendinte in machiaj

Sursă foto: AnandraPR

Această tendinţă este una de contrast, principală caracteristică fiind buzele naturale, în nuanţe nude. Michael Kors, Jason Wu, Donna Karan şi alţi designeri cu renume au mizat  pe frumuseţea naturală a modelelor sale, propunându-le şi fashionistelor din toată lumea să îşi adauge în trusa de machiaj un ruj în nuanţa naturală. – Katiuşa Popovici, make-up artist

Dacă ți-a plăcut articolul despre tendințe în machiaj, distribuie-l și cu prietenii.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies