Tapetul cu tesatura din fibra de sticla. Ce este acela?

by admin
0 comment

Dacă ai auzit de tapetul cu țesătură din fibră de sticlă și ai rămas surprins(ă), să știi că nu ești singurul/singura. Alăturarea nu este chiar una obișnuită. Sunt mai cunoscute modelele pe hârtie, cele din vinil ori cele care se pot vopsi.

Așa că dacă tot n-am înțeles din prima, am zis să ne documentăm și să vedem dacă și cu ce e mai bun, mai deosebit ori mai special decât celelalte tipuri de tapet.

Deci ce este tapetul cu țesătură din fibră de sticlă?

Tapetul din fibră de sticlă este un material profesional de decorare a pereţilor, foarte rezistent și modern, ce are o multitudine de avantaje funcţionale. La nivel de compoziție, el este realizat din fire foarte subțiri de sticlă, ce se obțin prin topirea maselor sticloase care mai apoi sunt țesute pentru a se face rolele. Este potrivit pentru proiecte în spații de birouri, în spitale și clinici, în grădiniţe și în locuințe. Tapetul din fibră de sticlă este anorganic și ecologic și poate fi vopsit în mai multe rânduri pentru a împrospăta ambientul.

Explicația aparține specialiștilor Axelen, care vând printre altele și o gamă variată de modele de tapet decorativ, dar şi din fibră de sticlă (Vitrulan).

tapetul din fibra de sticla

Sursă foto: Axelen.ro

**Acest model se poate comanda de AICI.

Avantajele tapetului cu țesătură din fibră de sticlă Vitrulan sunt:

  • fibra de sticlă este un material anorganic ce permite pereţilor să respire, fără a dezvolta mucegai, ciuperci sau microorganisme;
  • țesătura din fibră de sticlă nu dezvoltă alergeni, gaze toxice sau substanțe nocive, fiind compatibil persoanelor cu alergii și probleme respiratorii;
  • se aplică rapid;
  • datorită rezistenţei la forţele ce apar în interiorul și exteriorul pereţilor, acesta țesătură previne apariţia crăpăturilor și le acoperă pe cele deja existente;
  • conferă peretelui rezistenţă la şocuri, lucru esențial în spațiile cu trafic mare de persoane;
  • este lavabil și rezistent la soluţiile agresive de curăţare şi dezinfectare folosite în unităţile medicale, prin alăturarea cu vopselele recomandate de producător;
  • are o durată de viaţă de până la 20 de ani, iar gama de vârf Systexx Premium are garanţie de 30 de ani;
  • este un material igenic și bacteriostatic, ce poate fi  folosit în zone cu standarde de igiena ridicate;
  • se poate revopsi de până la 10 ori fără să îşi piardă calitățile tehnice.

Foarte important!!!

Țesătura din fibră de sticlă respectă normele europene de rezistenţă la foc, iar în cazul unui incendiu nu emană fum sau alte substanțe toxice.


Priviți câteva idei de amenajare cu un astfel de tapet:

tapetul din fibra de sticla

Sursă foto: Axelen.ro

**Acest model se poate comanda de AICI.

tapetul din fibra de sticla

Sursă foto: Axelen.ro

**Acest model se poate comanda de AICI.

tapetul din fibra de sticla

Sursă foto: Axelen.ro

**Acest model se poate comanda de AICI.

Cum se aplică și cât durează?

Pentru modelele care au adezivul aplicat pe dos, activabil cu apă, aplicarea este foarte rapidă: se pot monta 25 mp într-o oră, folosind mașina Aqua Quick. Țesătura din fibra de sticlă Systexx este disponibilă la rolă de 1 m lăţime şi 25, 30 sau 50 m lungime.

Pe lângă caracteristicile funcţionale şi tehnice, acesta asigură şi un design plăcut încăperii datorită modelelor variate cu aspect de ţesătură, dungi, “brăduleţ” ori cu modele geometrice. În gama Vitrulan găsim și un model realizat de celebrul arhitect și designer germano-iranian Hadi Teherani.

Dacă te-ai hotărât să folosiți tapet din fibră de sticlă într-unul din proiectele tale de amenajare, poți comanda de AICI modelul potrivit.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies