SUTE DE VOLUNTARI READUC CULORILE ROMANIEI IN RAMNICU SARAT SI IN MANZALESTI, JUDETUL BUZAU

by admin
0 comment

21 de obiective publice din Râmnicu Sărat și Mânzălești, județul Buzău vor fi reabilitare și înfrumusețate în cel de-al doilea an al proiectului ”Culorile României”, inițiat de Policolor în 2015, la celebrarea a 50 de ani de activitate.

Culorile Romaniei

Sursă foto: Policolor

Lucrările au început deja la mai multe obiective de interes public din cele două localități, cu sprijinul a circa 400 de voluntari. Până în prezent au fost folosite peste patru tone de materiale – lacuri, baițuri și vopsele – donate de Policolor.

Acțiunile de reabilitare și înfrumusețare urbană din Râmnicu Sărat s-au desfășurat la Parcul Municipal și la Stadion, dar vor continua timp de câteva săptămâni la Liceul Economic, la Colegiul Național ”Alexandru Vlahuță”, la Școala nr. 1, la Școala ”Vasile Cristoforeanu” și la Cercul Militar, astfel că, la final, 4.000 de elevi și sportivi vor beneficia de condiții mai bune.

La Mânzălești vor fi reparate zece școli și grădinițe, biblioteca comunală, Muzeul ”Timpul Omului”, sediul Primăriei și Centrul de informare ”Meledic”.

”Cele peste patru tone de vopsea și lacuri oferite de Policolor ne ajută să ne ocupăm de lucrări care au fost abandonate sau amânate timp de prea mulți ani în comuna noastră. Cu ajutorul localnicilor și a unor firme din zonă vom începe lucrările acum și promitem să le terminăm până în toamnă, când copiii revin în bănci.”Valeriu Beșliu, primarul comunei Mânzălești

Mihai Grama, reputat designer de obiect și ambasador al proiectului ”Culorile României” va urmări îndeaproape desfășurarea lucrărilor.

 ”Am căutat elemente reprezentative din zona Mânzălești ca surse creative, pe care le-am identificat în motivele tradiționale specifice din costumul popular și câteva resurse naturale din zonă: sarea și lutul. Voi folosi toate aceste elemente în următorul proiect de design pentru Mânzălești, care va fi la Muzeul Timpul Omului”Mihai Grama

Culorile Romaniei

Sursă foto: Policolor

Culorile României” are ca obiective principale sprijinirea cu materiale a proiectelor venite din zona urbană și rurală pe care comunitățile le susțin în fața Policolor și le pot implementa. Proiectele fie contribuie la păstrarea identității arhitectonice, fie își propun să redecoreze suprafețe mari din orașe sau sate, pentru a reîmprospăta viața comunităților, fie sunt lucrări de artă urbană care aduc culoare în zonele urbane, încărcate de gri.

Anul trecut, în cadrul proiectului și a altor acte de donație și sponsorizare, Policolor a sprijinit mai multe comunități locale cu materiale în valoare de 250.000 euro. Anul acesta se estimează ca pentru cele 13 proiecte aflate în derulare și pentru cele deja încheiate fondurile cumulate să se situeze la 120.000 euro.

Despre campania ”Culorile României” am scris mai multe articole AICI.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies