STUDIU VEKA: CE FEL DE FERESTRE CUMPARA ROMANII?

by admin
0 comment

Românii au devenit tot mai atenţi la aspectul estetic al tâmplăriei termoizolante din locuinţă, aceasta este una din concluziile studiului național referitor la preferinţele şi comportamentul persoanelor fizice pe acest subiect, comandat de Veka România la începutul anului 2015.

Tendinţa de cumpărare

Studiul relevă și interesul pentru achiziţia de tâmplărie de calitate. 26,7% dintre respondenţii care au deja locuinţele dotate cu ferestre termoizolante în proporţie de 51% până la 75% din totalul suprafeţelor vitrate se declară a fi viitori cumpărători în următoarele 12 şi 24 de luni. La fel și alți 25,8% dintre cei intervievați ale căror geamuri termoizolante reprezintă până la un sfert din suprafața vitrată totală.

Peste jumătate dintre români (54,6%) aleg tâmplăria termoizolantă PVC, apreciată pentru capacitatea de izolare termică şi fonică, dar şi pentru durata de viaţă ridicată. Pe locurile secunde în menţiunile beneficiarilor sunt aluminiul (21,3%) şi lemnul sau lemnul stratificat (19,2%).

În alegerea produsului şi a producătorului, respondenţii au numit în topul criteriilor de selecţie mărcile de furnizori folosite la confecţionarea ferestrelor, respectiv marca de profiluri şi cea de feronerie. Alături de acestea, ei au mai amintit şi termenele de garanţie oferite, dar şi profesionalismul personalului.

ferestre

Sursă foto: Google Images

Interesul pentru estetică şi design

Unul dintre cele mai surprinzătoare aspecte relevate de studiu este faptul că românii încep să devină foarte atenţi la aspectul estetic şi la designul tâmplăriei, care trebuie să se îmbine într-un mod armonios cu interiorul locuinţei, dar şi cu stilul arhitectural. Cei mai mulți decid să achiziționeze geamuri termoizolante în momentul în care își renovează casa (51,1%), când o reabilitează în totalitate (15%) sau când se implică în construcția unui nou imobil (14%).

În cazul renovării, 43,6% spun că motivul pentru care şi-au schimbat tâmplăria a fost dorinţa unei izolări termice mai bune, 30,3% că vechile ferestre erau deteriorate şi 7,8% că au dorit ca noile ferestre să aibă un aspect estetic mai modern.

Am comandat acest studiu la nivel naţional pentru că am vrut să aflăm cu exactitate care sunt opiniile românilor asupra pieţei de tâmplărie termoizolantă şi direcţiile spre care se îndreaptă tendinţele actuale în ceea ce priveşte achiziţia. Pentru noi este foarte important să aflăm care sunt nevoile clienților, astfel încât să putem propune soluții potrivite și adaptate. La VEKA, vom continua să ne îndeplinim misiunea asumată în calitate de lider mondial în vânzări şi timp de livrare a profilurilor înfoliate, de a îmbunătăţi în mod constant soluţiile propuse clienţilor noştri. Soluţiile companiei, produse în mod exclusiv în clasa A de calitate, respectă cu rigoare cele mai stricte normative europene de calitate, astfel VEKA este pregătită să răspundă noilor tendinţe şi criterii estetice ale beneficiarilor, spune Alexandru Oancea, marketing manager VEKA România.

„Studiul privind preferinţele şi comportamentul persoanelor fizice referitoare la achiziţia de tâmplărie termoizolantă” a fost realizat de Neomar Consulting, în perioada 10 ianuarie – 6 februarie 2015, pe un eşantion reprezentativ (persoane fizice) de 1,100 persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 60 ani. Marja de eroare de eşantionare este de +2,9%.

Mai multe informații și oferte din zona retailerilor de do it yourself din țara noastră găsiți în secțiunea DIY – Who is who în România. Dacă v-a plăcut articolul despre ce fel de ferestre cumpără românii, atunci distribuiți-l și cu prietenii pe rețelele de socializare sau în orice altă formă doriți. Și pentru că tot am pomenit de socializare, dacă aveți un cont activ pe Facebook, dați like și paginii DIY Bazaar. Pentru a fi informați la fiecare postare nouă, selectați opțiunea „Get notifications // Primește notificări”.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies