STUDIU: PREFERINTELE ROMANILOR IN MATERIE DE AMENAJARE A BAILOR SI BUCATARIILOR

by admin
0 comment

Bejul este culoarea preferată a românilor care decid să își amenajeze ori să își renoveze băile și/sau bucătăriile. Plăcile ceramice sunt alese și în funcție de design, calitate și preț. Modelele care imită lemnul sunt în continuare la mare căutare.

Concluziile au fost trase de Hornbach, unul dintre principalii retaileri de materiale de construcţii şi grădinărit din România, care a realizat un studiu pe acest subiect.  

studiu hornbach

Sursă foto: Hornbach

„Sezonul cald este perioada propice pentru schimbarea gresiei și a faianței din băi ori bucătării, tot mai mulți români fiind interesați de acest proiect de renovare. Gama de produse este extinsă continuu cu modele noi, iar stocul nostru depășește 20.000 mp de plăci ceramice în fiecare magazin.” – Mugurel-Horia Rusu, director general Hornbach România

Majoritatea proprietarilor de locuințe preferă modelele clasice şi aleg să adauge o notă de culoare în bucătării prin accesorizarea plăcilor ceramice cu alte elemente de decor. Băile sunt dominate de nuanțe de bej, iar ceramica pentru pardoseală are adesea modele ce imită lemnul.

Potrivit aceluiași studiu, în ceea ce privește dimensiunile plăcilor alese, în bucătărie sunt preferate modele mai mici, de 10 x 10 cm, iar în băi, plăcile de 25 x 40 cm. Achiziția medie pe segmentul gresie – faianță se situează la circa 20 mp.

„Pentru renovarea unei băi sunt necesari, de regulă, 5 mp de gresie și 15 mp de faianță, iar în bucătării este nevoie de circa 8 mp de gresie și 12 mp de faianță.” – Mugurel-Horia Rusu, director general Hornbach România

În luna iulie, cei interesați de achiziția de plăci ceramice vor putea regăsi în toate cele 6 magazine Hornbach o zonă special amenajată cu informații despre produse și servicii, iar consultanții le vor oferi detalii despre montajul plăcilor ceramice. În plus, clienții pot apela la serviciul de montaj profesionist pus la dispoziție de către retailer, atât pentru amenajarea cu plăci ceramice, cât și pentru alte proiecte de renovare. Aceștia pot programa vizita unui meșter pentru efectuarea măsurătorilor la domiciliu, urmând ca apoi să aibă loc montajul. Pentru lucrările de montaj, garanția este de 2 ani.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies