Studiu : Importanta iluminatului de calitate pentru sanatatea ochilor

by admin
0 comment

Philips Lighting, lider mondial în domeniul iluminatului, a realizat recent un studiu ce evidențiază gradul scăzut de îngrijire al ochilor în rândul adulților. Subiecții s-au arătat mult mai interesați de controlul greutății și a nivelului de stres.

Informația este alarmantă în contextul în care Organizația Mondială a Sănătății estimează că una din două persoane va fi vizibil afectată de miopie până în 2050 și că există presiuni din ce în ce mai mari la nivelul ochilor în cazul oamenilor care petrec mai mult timp în interior, în fața ecranelor de calculator, dar și a dispozitivelor inteligente. În prezent, sănătatea ochilor nu este văzută ca o prioritate, comparativ cu mișcarea fizică sau cu pierderea în greutate.

Sursa: Philips Lighting

Pe scurt, cercetarea arată că: 

  • Gestionarea nivelurilor de greutate, stres și fitness sunt prioritare, comparativ cu sănătatea ochilor.
  • La nivel global, 57% din oameni nu merg regulat la un control oftalmologic.
  • Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că adulții petrec mai mult de șase ore pe zi în fața unui ecran, iar peste jumătate (56%) au resimțit efecte secundare, cum ar fi oboseala ochilor.
  • Doar două persoane din cinci (40%) optează pentru un iluminat blând pentru ochi.

Ochii și calculatorul

Studiul efectuat pe 8.000 de adulți din 11 țări – China, Cehia, Franța, Germania, Indonezia, Polonia, Spania, Suedia, Thailanda, Turcia și SUA – a indicat că iluminatul cu LED-uri de calitate poate spori confortul vizual. Datele au arătat că, deşi o persoană petrece zilnic peste șase ore în fața unui ecran, doar 42% utilizează, în prezent, o lumină adecvată pentru ochi. Similar, doar o treime (32%) din populația globală ia în considerare factorul de confort în momentul achiziționării dispozitivelor de iluminat.

De asemenea, cercetătorii au constatat că atunci când vine vorba de bunăstarea personală, confortul ochilor nu reprezintă o prioritate. În prezent, peste două treimi din populația globală (68%) iau în considerare greutatea şi mișcarea fizică (57%) ca indicatori ai stării generale de sănătate și bunăstare, dar numai o treime (34%) se raportează la vedere ca la un indice al sănătății. În plus, doar jumătate dintre cei chestionați au menționat că vederea lor reprezintă una dintre primele trei priorități personale de bunăstare și doar 43% vizitează periodic un medic oftalmolog.

Consiliul Internațional de Oftalmologie: “Există o nevoie continuă de educaţie cu privire la îngrijirea ochilor.” – prof. Hugh R. Taylor, președintele Consiliului Internațional de Oftalmologie.

Importanța luminii de calitate

Dacă vorbim despre iluminat și de confortul ochilor, oamenii nu acționează conform convingerilor lor.

“Iluminatul de calitate nu înseamnă doar longevitate, ci este și incredibil de important atunci când dorim să ne asiguram că ochii noștri nu sunt tensionați și se simt confortabil. Cred că oamenii ar trebui să aleagă obligatoriu lămpi de înaltă calitate, care nu pâlpâie. Acest lucru este fundamental pentru activitatea echipei noastră de oameni de știință, care lucrează în mod constant pentru a dezvolta cele mai calitative lămpi din industrie, iubite de consumatori și care nu le afectează vederea.” – Rowena Lee, Senior Vice-President BG LED, Philips Lighting.

74% dintre cei chestionați sunt de acord cu faptul că iluminatul de calitate are un impact puternic asupra sănătății ochilor, însă doar 28% aleg o lampă mai confortabilă pentru ochii lor, în ciuda prețului. 66% dintre oameni spun că ar cheltui mai mult pe un bec dacă s-ar dovedi a fi bun pentru vederea lor, dar doar 42% aleg în mod activ soluţii de iluminat mai bune pentru sănătatea ochilor.


Poate te-ar mai interesa să citești și:


Și, tu când ți-ai făcut ultimul control oftalmologic? Recunosc că la mine a trecut ceva vreme și, deși am trecut exclusiv la iluminare LED, iar lângă laptop țin adesea o lumină caldă, tot îmi simt ochii obosiți. Poate facem ceva și schimbăm cifrele de mai sus în bine.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies