Studiu GfK: Activitati care ne mentin sanatosi

by admin
0 comment

Sunt multe activități pe care le facem în mod regulat pentru a ne menține sănătatea. Un studiu GfK realizat în 17 state ale lumii (Argentina, Australia, Belgia, Brazilia, Canada, China, Franța, Germania, Italia, Japonia, Mexic, Olanda, Rusia, Coreea de Sud, Spania, Marea Britanie și SUA) a arătat că odihna, sportul sau timpul petrecut cu familia și animalele de companie au devenit tot mai importante.

Sursă infografic: GfK

Aproape două treimi din populația online din țările participante la studiu includ somnul suficient, consumul de alimente sănătoase și exercițiile fizice în rutina zilnică pentru o viață sănătoasă și echilibrată. Un număr aproximativ egal de persoane (62%) include acum petrecerea timpului cu familia, prietenii sau animalele de companie ca pe ceva ce fac regulat pentru a-și menține sănătatea fizică. Procentul a crescut față de 2014, când se situa la 56%.

Nevoia de a beneficia de somn suficient ca parte a rutinei de sănătate a rămas constantă în ultimii trei ani. Cu toate acestea, există unele creșteri notabile în alte activități – în special urmarea unei diete, deconectarea de la tehnologie, remediile alternative și consumul de alimente sănătoase.

Tipuri de activități 2017 % –  diferența 2017 vs 2014
Somn suficient 65% 0
Consumul de alimente sănătoase 65% +7
Exerciții fizice 64% +5
Petrecerea timpului cu familia, prietenii sau animalele de companie 62% +6
Folosirea produselor de îngrijire personală 46% +4
O pauză de la tehnologie 34% +10
Dietă 30% +12
Tehnici de relaxare 25% +7
Remedii alternative pe bază de plante, holistice sau de alt tip 23% +8
Intervenții cosmetice sau proceduri non-chirurgicale, inclusiv stomatologice 10% +4
Nici una dintre acestea 1% -3

Studiul GfK arată că “petrecerea unui timp de calitate” a făcut un pas înainte în percepția oamenilor cu privire la ceea ce îi menține fizic sănătoși. “O pauză de la tehnologie” a crescut de la una din patru persoane care făceau acest lucru în mod regulat (24%) în 2014, la una din trei persoane (34%) în acest an – a doua creștere majoră în toate activitățile enumerate. În plus, “petrecerea timpului cu familia, prietenii sau animalele de companie” a crescut de la peste jumătate (56%) în 2014, la puțin sub două treimi (62%). Locuitorii din Mexic, Spania și Canada pun acest aspect pe primul plan.

Consumarea alimentelor potrivite primește mai multă atenție decât în ​​trecut. “O dietă specifică” a urcat de la 18%, în 2014, la 30% în prezent, cea mai mare creștere între toate activitățile enumerate. Și “a mânca sănătos” este menționat acum de 65% dintre respondenți, față de 58%, în 2014.

Dacă articolul ți-a plăcut și ți-a fost util, distribuie-l și cu prietenii în orice formă dorești.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies