STUDIU: CE FLORI PREFERA ROMANII CARE LOCUIESC LA BLOC

by admin
0 comment

Hornbach, unul dintre cei mai mari retaileri de pe piața internațională de Do-It-Yourself (DIY) a realizat în România un studiu privind preferințele de cumpărare ale clienților săi în materie de flori de grădină și terasă din care a rezultat că mușcatele și petuniile curgătoare sunt printre preferatele celor care locuiesc la bloc.

Cei ce îmbină grădinăritul cu gătitul își îndreaptă atenția și către ierburile aromatice, precum busuiocul, rozmarinul, menta sau salvia.

Hornbach Sibiu

Sursă foto: Hornbach

”Ne bucurăm să vedem că românii sunt interesați de grădinărit, chiar și în lipsa unui spațiu exterior. Muşcatele şi Petuniile curgătoare, Begonia, Fuchsia (cerceluşii), Impatiens (Sporul casei) şi Lobelia se numără printre cele mai cumpărate plante de balcon.” – Mugurel-Horia Rusu, director general Hornbach România

Pentru întreținerea eficientă a plantelor, retailerul recomandă folosirea substratului şi a fertilizanţilor și spune că necesităţile pe care le au plantele şi modul lor de îngrijire depind, în mare măsură, de poziția și luminozitatea balconului. De exemplu, zonele umbroase sunt ideale pentru Fuchsia, Impatiens sau Lobelia, iar cele luminoase pentru Mușcate (care adoră soarele, dar trebuie udate din abundenţă) și Begonia (nu suportă bine razele directe ale soarelui, aşa că trebuie protejată cu multă apă pentru ca substratul său să fie mereu umed).

Pe durata lunii iulie, în toate magazinele Hornbach București și din țară, clienţii pasionaţi de grădinărit au ocazia să descopere o gamă largă de plante și ierburi aromatice ce pot fi întreținute cu ușurință și care pot transforma un balcon într-o adevărată oază de relaxare.


Despre balcoane mici am mai scris și:

Sfat practic: Cum transformi un balcon mic într-un spațiu de relaxare

Balcon mic? Amenajează-l chic

6 stiluri de amenajare a balcoanelor mici – Partea I

6 stiluri de amenajare a balcoanelor mici – Partea a II-a


Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și cu prietenii.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies