Poveștile altora ne ajută să validăm idei, să analizăm variante, să ne imaginăm situații. Ca proaspăt părinte, scenariile sunt multiple spre infinite. Venirea copilului pe lume nu ne transformă automat în părinți, ci este un întreg proces de devenire!
Eu cred cu tărie că sunt cea mai bună mamă a copilului meu și că simt ce este bine pentru el. De cele mai multe ori! Gândul acesta m-a ferit de depresia postnatală. Dar pentru că nu fiecare situație este albă sau neagră și este firesc să fie astfel, mai ezit. Așa că încep să-mi sun prietenii cu copii mai mari, să-mi întreb părinții, să caut pe grupuri ori pe forumuri informații care să mă ajute să iau cea mai bună decizie. Și e un sentiment atât de plăcut și de eliberator când găsesc ceea ce-mi trebuie, că aș strânge în brațe persoana care m-a scos din impas, chiar dacă nu o cunosc, ci doar a lăsat un comentariu undeva online. Așa că atunci când dau peste o postare a unui alt părinte care cere un sfat, ajut cu ce pot și cred mai bine.
E ușor să judeci. E mai greu să ajuți!
Dacă am fi mai empatici și ne-am gândi un pic mai departe de cuvintele pe care le vedem pe un ecran, cred că am reuși să ne imaginăm chipului celui sau celei care a tastat, nevoia sa reală și îngrijorarea firească de părinte. N-am făcut aceleași școli, nu am trăit și nu trăim în aceleași condiții! De ce să pretindem altora să gândească și să reacționeze ca noi? Putem însă să îi spunem părerea noastră despre situație, să își poată lua din toate informațiile primite ceea ce crede că îi este de cel mai mare folos.
Asta își propune și platforma www.intihna.ro/povestioarecutihna să facă, să adune într-un loc opiniile și sfaturile cât mai multor părinți dornici să ajute. Pe lângă utilitate, platforma are și o parte drăguță, în sensul în care mesaje publicate aici se pot regăsi pe cutiile de lapte Napolact BIO, din hypermarket-uri din toată țara, programul fiind dezvoltat de Napolact în parteneriat cu ReadyNation România, o organizație non-guvernamentală ce promovează soluțiile inovative de creștere a economiei și dezvoltare a forței de muncă prin educație de calitate și pregătirea copiilor la standarde care să le permită atingerea adevăratului potențial în meseriile viitorului.
12 povești inspiraționale au fost deja selectate și tipărite pe ambalajele de lapte. Așa că dacă ai o vorbă bună și un sfat de dat altor mame și tați din România, intră pe https://intihna.ro/povestioare! Eu chiar vreau să cresc cea mai bună variantă a copilului meu! Sunt convinsă că și tu, de vreme ce ai ajuns să citești acest articol! 🙂