Solutii simple și ieftine de organizare a masinii

by admin
0 comment

Sunt destui cei care folosesc mașina în fiecare zi a săptămânii, deci, inevitabil, petrec mult timp în ea. La fel de inevitabile sunt și mizeria ce se colectează și dezordinea ce se creează. Sunt însă trucuri ieftine la care putem apela pentru a nu ne lăsa stăpâniți de haos.

Am alcătuit o listă cu lucruri simple pe care le putem face. O parte dintre ele le-am implementat și eu în mașina mea, o parte le-am descoperit citind despre acest subiect și mi s-au părut interesant de împărtășit.

  • În cazul în care nu ai cumpărat deja un suport special de mașină, cu spații pentru termosuri, cărți sau tablete, agață un organizator de pantofi de spătarul scaunului din față. Compartimentele sale pot fi utilizate pentru a depozita paharele pasagerilor din spate, gustări, șervețele, jucării, creioane, carnețele etc. Diverse organizatoare cu tot felul de buzunare pot fi atașate și în portbagaj, de bancheta din spate, pentru a strânge în ele soluțiile de întreținere și curățare a mașinii (antigel, soluție de parbriz, șervețele auto, cârpe etc.) și diferite obiecte ce ajung acolo ocazional (pantofi sport, mănuși, rezerve de apă etc.).
  • Pune forme din silicon pentru brioșe în compartimentele de pahare pentru a strânge în ele monede, gumă de mestecat, bomboane, chei și alte obiecte de mici dimensiuni, dar și pentru a curăța mai ușor mizeria colectată.
  • Mărunțișul se poate aduna și într-o cutie goală de gumă de mestecat.
  • Dacă tu ești cel/cea care se ocupă cel mai des de cumpărăturile familiei, ține în portbagaj mai multe pungi. Sigur ai nevoie de ele să duci mâncarea în casă ori din magazin la mașină. Pungile reciclate le poți ține unele în altele sau le poți strânge într-o cutie goală de șervețele.
  • Dacă ți-ai schimbat telefonul și nu se mai potrivește în vechiul suport sau pur și simplu nu ai unul, îți poți prinde mobilul de grilele de ventilație folosind un elastic de bani. Cel mai simplu este să bagi elasticul pe jos, printre două secțiuni ale grilei și să îl scoți pe deasupra. Apoi introduci telefonul printre cele două bucle.
  • Păstrează actele mașinii și asigurările într-un dosar în compartimentul din fața pasagerului. Mulți le ținem acolo, puțini însă le și avem grupate pe categorii.
  • Cotiera folosește-o pentru pixuri, carnețele, gumă de mestecat și alte mărunțișuri obișnuite într-o mașină, dar care arată mai bine când nu rămân la vedere.
  • Dacă nu ai suport pentru ochelari, îi poți prinde de parasolar cu un clește de birou pentru hârtii, din acela de dimensiune mare.

Scriu toate aceste lucruri în calitate de specialist în soluții de organizare, membru al International Association of Professional Organizers (IAPO), atestat de International Association of Professions Career College (IAP Career College).

Citește și cum îți poți face singur(ă) curat în mașină, dar și cum o păstrezi ordonată mai multă vreme.

Dacă articolul cu soluții de organizare a mașinii ți-a plăcut și îl consideri util, distribuie-l te rog și cu prietenii în orice formă dorești.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies