Solutii pentru bucatarii mici

by admin
0 comment

Închisă sau deschisă, clasică, rustică sau tradițională, o bucătărie mică este o bucătărie mică. Iar cum spațiul nu poate fi mărit artificial, nu ne rămâne decât să ne jucăm cu percepțiile și să încercăm să-l folosim în cea mai eficientă manieră posibilă.

Acest articol este construit pe trei direcții:

  1. Alegerea mobilierului;
  2. Paleta cromatică;
  3. Organizare și depozitare.

#1 Alegerea mobilierului

Sigur că trebuie să creăm cât mai multe spații de depozitare, dar să nu exagerăm! Gândiți-vă foarte bine care este strictul necesar! Nu de puține ori avem tendința de a ne proiecta locuințele pe sistemul ”Lasă, să fie, că nu mai renovez curând!”. Așa că punem dulapuri peste dulapuri și rafturi lângă rafturi de frică să nu rămână ceva nedepozitat. Gândirea nu este neapărat greșită, însă este fundamental să nu pierdem proporțiile.

bucătării mici

Nu este recomandat să lăsăm la vedere prea multe oale și farfurii, pentru că ar părea veșnic dezordine, dar câteva uși transparente ar da un aspect fluid decorului.

bucătării mici

Pentru a nu încărca și mai mult spațiul puteți opta pentru scaune și mese transparent (ghost chair/table), care permit luminii să circule.

bucătării mici

Insula de gătit / bar este o soluție comună pentru bucătăriile mici, putând fi utilizat(ă) atât pentru prepararea mâncării, cât și pentru servirea ei.

bucătării mici

bucătării mici

#2 Paleta de culori

Dacă este o bucătărie deschisă către dining și/sau către camera de zi puteți alege un mobilier în nuanțe cât mai apropiate de cele ale pereților, care să ajute la integrarea în întregul decor sau, oricum, la trecerea în plan secund a zonei în care preparăm mâncare (și unde sunt șanse mari să mai rămână lucruri nepuse la locul lor).

Dacă bucătăria este într-o încăpere separată puteți să vă jucați și cu tonuri mai îndrăznețe pentru a da micuțului spațiu cât mai multă personalitate.

Culoarea nu ”fură” din spațiu, ci, dimpotrivă, îl face să iasă în evidență!

bucătării mici

bucătării mici

#3 Organizarea și depozitarea

Acesta este un subiect destul de sensibil pentru că implică o proiectare atentă a corpurilor de mobilier. Astfel, fiecare dulap trebuie să răspundă cât mai bine nevoilor noastre. Asta înseamnă număr corect de polițe, sertare și separatoare. În spatele ușilor închise accesoriile sunt cele care ne fac viața mai ușoară în bucătărie. Iar astăzi gama este foarte vastă, pentru că în magazinele de profil găsim nenumărate accesorii și organizatoare pentru condimente, sticle, farfurii, pahare…

bucătării mici

bucătării mici

Dar indiferent cât de mică este bucătăria, nu înseamnă că ea nu poate avea stil!

bucătării mici

Poate ți-ar mai plăcea să citești și:

5 bucătării altfel

6 idei interesante de mobiliare a bucătăriilor

10 bucătării mici și foarte mici


Despre stiluri de amenajare a bucătăriilor am mai scris AICI. În cazul în care ți-a plăcut articolul și ți-a fost util, distribuie-l în orice formă dorești.

Sursă foto

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies