Nouă, femeilor, ne plac gențile. De ce să mințim? Și nu doar gențile… Dar nu face sens acum să intrăm într-o discuție prea lungă. Mai bine ne concentrăm pe soluții de organizare a poșetelor. O să pornim de la interior și vom vedea cum pot fi ele depozitate eficient atunci când nu sunt purtate.
O geantă organizată se traduce într-o mai bună organizare pe plan personal. Orice lucru găsit ușor și folosit corespunzător se traduce invariabil în economie de timp și bani și mult mai mult confort psihic. În poșetele care nu sunt prevăzute cu separatoare și compartimente trebuie să ne ajutăm de portofele și huse pentru a păstra lucrurile grupate.
Am găsit acest video care mi-a plăcut și sper să îți placă și ție:
Cât privește depozitarea, metoda KonMari mi se pare super eficientă. Creatoarea sa, Marie Kondo, o prezintă în clipul următor.
De reținut:
Știați că ținută într-un mediu umed o geantă poate începe să se deterioreze în câteva luni. Procesul este mai alert pentru poșetele care nu sunt realizate din piele.
Dar ce mai putem face pentru a ține în ordine poșetele, clutch-urile, plicurile, portofelele și a le găsi cât mai ușor atunci când vrem să le purtăm?
#1 Cumpărăm un umeraș special. Dacă nu găsești în magazine sau online, îl poți confecționa dintr-un umeraș din lemn pe care fixezi cu ciocanul câteva cuie, de care agăți apoi toate baretele.
#2 Procurăm un organizator pentru capace de oale și punem una în spatele celeilalte gențile mai plate, plicurile și portofelele (vezi în video de mai jos).
#3 Le agățăm cu cârlige și pe inelele sau umerașele de haine.
#4 Montăm pe ușă un cuier de depozitare special, din acela cu bandă elastică și clești.
Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. E gratuit! La fel și pe grupul cu idei de organizare. 🙂