Nu puțini suntem cei care avem acasă amenajate mici spații de lucru pe care le folosim pentru a rezolva chestiuni administrative ori pentru a gestiona diverse proiecte profesionale. În general, este acel loc în care stă laptopul și poate unele dosare, tipizate și facturi.
Dar biroul poate fi ceva mai mult de atât. Uite aici și aici câteva idei de decorare ce sunt centrate pe organizare și creativitate. Poate vreuna dintre ele te inspiră.


Sursă foto: www.linkie.co
Sfat:
Nu renunța la ideea amenajării unui birou acasă doar pentru că nu trăiești într-un spațiu foarte generos. Alege proporția corectă în raport cu restul locuinței.
Amenajarea și organizarea spațiului de lucru
Am pornit în redactarea acestui articol de la ideea unui birou ce poate fi integrat în orice schemă de amenajare, chiar și într-un apartament de mici dimensiuni. Sfaturile următoare sunt aplicabile și în spațiile de lucru puse la dispoziție de către un angajator.
#1 Păstrează biroul curat. Poate nu ești chiar cea mai ordonată persoană din galaxie și ești OK cu asta. Dar, pentru a fi cât mai eficient(ă) atunci când lucrezi, încearcă să ai în preajmă doar lucruri care îți sunt necesare și care te ajută să duci proiectul la bun sfârșit într-un timp optim. Dacă pe lângă laptop, ustensile tehnice și alte device-uri asta înseamnă și un mood board, o colecție de fotografii de familie și din călătorii sau un borcan cu snacks-uri, e în regulă! Ține minte ca la finalul zilei să pui la loc fiecare obiect și să arunci gunoaiele produse. A doua zi, când te vei reapuca de treabă, nu vei pierde vremea eliberând spațiul de obiecte inutile. Dacă prima activitate a zilei este curățenia, la final te vei simți obosit(ă), iar creativitatea va fi scăzut față de primele orele ale dimineții.
#2 Creează-ți propriile sisteme de organizare. La cursurile de professional organizer pe care l-am urmat am învățat că cel mai bun sistem de organizare este cel pe care clientul și-l poate însuși, nu cel pe care îl găsești în orice carte de profil. Așa că dacă ești o persoană care răspunde bine la repere vizuale, încearcă să îți pui proiectele pe culori. Dacă lucrezi cu multe obiecte, le poți sorta în funcție de mărime, crescător sau descrescător ori în funcție de întrebuințare (categorie). Iar dacă ai o minte analitică, folosește cifre și/sau litere pentru sistemul tău de organizare.
#3 Accesibilitatea îți crește performanțele. Atunci când îți creezi propriul spațiu de lucru, privește-l în ansamblu cu restul elementelor din încăpere. Spre exemplu, dacă ai un dulap în care ții dosare, ai grijă să nu blochezi accesul către el cu alte obiecte. Cu cât ajungi mai ușor la respectivele documente, cu atât mai facil îți va fi să finalizezi proiectul. Dacă pentru a-ți face treaba ai nevoie de o imprimată și nu a încăput pe birou, la fel, lasă calea liberă către ea. E bine ca distanța dintre toate acestea să nu fie foarte mare, pentru a nu pierde timp plimbându-te dintr-un punct în altul casei.
În cazul în care ți-a plăcut ce ai citit, distribuie articolul despre amenajarea și organizarea spațiului de lucru și cu prietenii, în orice formă dorești.