Sisteme de monitorizare a bebelusilor. Ce sunt si ce fac

by admin
0 comment

Vă puteți imagina să creșteți astăzi un copil așa cum am fost crescuți noi, fără camere de monitorizare, fără biberon de colici și fără sterilizator electric (și sunt doar câteva exemple)?

Aș fi tentată să spun că nu după ce am vorbit cu toți prietenii care au devenit părinți în ultimii ani. Nu pentru că noi nu am fi fost crescuți bine, nicidecum, ci pentru că acum dispunem de atâtea lucruri menite a ne ușura experiența, că tentația nu are cum să nu apară chiar și la cea mai chibzuită persoană. Important este să nu exagerăm cu achizițiile și să alegem fix acele dispozitive care ne sunt într-adevăr utile și necesare.

sisteme monitorizare bebelusi

Sursă foto: Philips

Din categoria aceasta fac parte, în opinia mea, dispozitivele de monitorizare a bebelușilor, fie că sunt video sau audio. Odată instalat și cu consola de control lângă tine, îți poți face mai ușor și mai liniștit treaba prin casă. Poți chiar să bei o cafea pe terasă sau în curte, fără a sta cu teama că cel mic sau cea mică se va trezi fix în mijlocul ritualului matinal și nu îl/o auzi. Pentru un părinte la prima experiență emoțiile sunt mari și multe. 🙂

Folosind rețeaua de wi-fi din casă poți lega un video phone nu doar la consola de control ce însoțește camera de monitorizare, ci și la telefonul mobil, multe modele având o aplicație asociată. Astfel, smartphone-ul devine o a doua consolă, iar copilul poate fi văzut și de către părintele care nu se află în acel moment în casă.

IMPORTANT:

Chiar dacă aveți o cameră de monitorizare instalată, nu lăsați sub nicio formă copilul singur în locuință pentru a merge la cumpărături sau în oraș. Existența ei nu înlocuiește prezența și grija părintelui.

Dacă la inventarea sistemelor audio viața proaspeților părinți a cunoscut o îmbunătățire evidentă, cele video au adus un salt major în confortul și mobilitatea acestora.

Avantajele sistemelor video de monitorizare

Noile sisteme de monitorizare video sunt prevăzute cu funcții precum:

  • Vizualizarea pe ecran a bebelușului;
  • Speaker pentru a dialoga cu cel mic (funcția talk back);
  • Posibilitatea de a pune muzică pentru a calma copilul;
  • Controlul temperaturii;
  • Posibilitatea de a face zoom pentru a vedea mai bine mișcările celui mic;
  • Rotirea de la distanță a camerei (stânga-dreapta și/sau sus-jos) pentru o poziționare cât mai bună;
  • Realizarea de capturi în mod automat la fiecare mișcare a bebelușului.

Căutând online am descoperit o gamă vastă și performantă de astfel de produse. Fiecare model este însoțit de informații suplimentare și sfaturi de utilizare. Nu lipsesc nici prețurile 😉

Pentru copii și pentru întreaga familie descoperiți mai multe produse high-tech și AICI.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies