Simboluri de Paste: Iata care sunt si cum le integrezi in decor

by admin
0 comment

Paștele înseamnă învierea Mântuitorului Iisus Hristos și totodată trezirea la viață a întregii naturi. Ca și alte sărbători din an și Paștele are simbolurile sale. Iată care sunt!

#1 Florile

Fiind celebrat în plină primăvară, e plin de flori și plante proaspete. Așa că ele nu ar trebui să lipsească de pe nicio masă de Paște. Culoarea, aroma și prospețimea lor vor înviora pe loc decorul.

simboluri de paste

Sursă foto: Pinterest

#2 Ouăle

Conform cutumei creștine, ouăle de Paște sunt roșii. În timp, paleta de culori s-a diversificat, la fel și stilurile de decorare a acestora. Dacă nu vă place să vopsiți ouăle, puteți foarte bine să le lăsați nature, atâta vreme cât coșul în care le puneți este ornat festiv.

simboluri de paste

Sursă foto: Pinterest

#3 Iepurii

Iepurașul de Paște este poate cel mai mare concurent al lui Moș Crăciun. Renumit pentru ouăle pe care le ascunde prin grădină, împreună cu multe dulciuri, iepurașul este îndelung așteptat de cei mici. Imprimați, desenați, pictați sau în orice altă formă artistică exprimați, iepurii sunt reprezentativi pentru amenajarea de Paște.

simboluri de paste

Sursă foto: Pinterest

#4 Coșurile

Fie că le folosiți pentru a planta flori în ele sau pentru a așeza ouăle, coșurile sunt un must have al primăverii.

simboluri de paste

Sursă foto: Pinterest

#5 Păsările

Soarele strălucește, păsările ciripesc, copacii au înflori… Am zis păsări? Atunci mai spunem o dată, pentru că și ele își au locul în decorul de Paște.

simboluri de paste

Sursă foto: Pinterest

#6 Căsuțele pentru păsări

Nimic nu zice mai vine ”A venit primăvara!” decât o căsuță pentru păsări agățată la streașina casei sau de ramura unui copac cu ”locatari” în ea.

simboluri de paste

Sursă foto: Pinterest

# Cuiburi de păsări

Chiar dacă nu locuiți la curte și nu puteți găzdui o pasăre în el, un cuib poate fi folosit ca o piesă centrală a decorului de Paște. Umpleți-l cu ouă, dulciuri și alte bunătăți specifice acestor zile.

simboluri de paste

Sursă foto: Pinterest

Mai multe articole și proiecte DIY pentru Paște găsiți AICI.

Poate v-ar mai interesa să citiți și:

Proiecte DIY de Paște din clești de rufe

Aranjament floral pentru masa de Paște

Proiect DIY: Nu vopsiți ouăle. Desenați-le!

Dacă v-a plăcut acest articol despre simboluri de Paște, distribuiți-l și cu prietenii în rețelele de socializare sau în orice altă formă doriți!

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies