SIEBO Smart Home by ALLVIEW, un sistem inteligent pentru casa

by admin
0 comment

Allview a lansat Siebo Smart Home, un sistem inteligent pentru casă ce poate fi controlat prin tabletă sau smartphone, momentan doar prin aplicație de Android, în viitor și prin iOS. În formulă completă, sistemul va include o serie largă de senzori, o oglindă inteligentă și o cameră cu rol de unitate centrală denumită Siebo SmartCam.

Sursă foto: Allview

Într-o primă etapă compania va comercializa în diferite configurații de pachete doar o parte din senzori: senzori de gaz și de fum, senzorul multifuncțional ce detectează mișcarea, temperatura, umiditatea și luminozitatea din încăpere și senzorul IR ce controlează aparatele cu telecomandă din casă.

Toate dispozitivele inteligente sunt ușor de instalat și nu necesită asistență specializată. 

Dispozitivul Siebo SmartCam îmbină rolul de unitate centrală cu funcția de monitorizare a spațiului în care e instalată. Cu ajutorul aplicației Siebo Home, descărcată din Magazinul GooglePlay, utilizatorul poate controla ușor toate device-urile casei inteligente. Soluția permite un număr impresionant de scene prin care acțiunile pot fi automatizate, folosind principiul ”daca/atunci”.

Oglinda inteligentă

Un alt terminal lansat din gama Siebo Smart Home by Allview este oglinda inteligentă. Rezistentă la contactul cu apa, ea recunoaște atingerile în zece puncte de presiune, se conectează la mediul online prin WiFi și comunică prin Bluetooth cu alte gadget-uri. Oglinda poate servi drept panou de comandă pentru smart home, dar este în același timp și un indicator pentru sănătate. Aceasta se conectează la cântarul inteligent și afișează fiecărui utilizator un istoric cu oscilațiile sale de greutate. De asemenea, indică valorile înregistrate de senzorul care măsoară hidratarea pielii și face recomandări pentru fiecare situație în parte.

În 2017, sistemul Siebo Smart Home by Allview va fi dezvoltat cu un număr impresionant de senzori și dispozitive inteligente, atât pentru casă, cât și pentru birou.

“Viziunea Allview este oferirea de tehnologii inteligente și accesibile, sub un brand românesc. Dacă în 2011 am mizat pe telefoane mobile dual sim, exploatând nevoia pieței de telefonie a momentului, în 2016 mizăm pe sisteme smart home, pe care le considerăm viitorul pieței de IT&C în anii ce vor urma.” – Lucian Peticilă, General Manager Visual Fan, compania care deține brandul Allview.

Siebo Smart Home by Allview folosește pentru comunicarea wireless a dispozitivelor inteligente cel mai sigur limbaj recunoscut pentru Internet of Things (IoT): ZigBee, tehnologia care oferă un nivel de protecție a datelor asemănător celui din domeniul bancar.

„Printre elementele de noutate pe care le aduce noul sistem, în comparație cu alte oferte din piața locală, se numără și caracterul autonom al Siebo Smart Home: nu este nevoie de abonament, poți controla sistemul de pe orice smartphone sau tabletă,  iar nevoia de securitate a produselor din categoria IoT a fost o prioritate încă din stadiul de concept.” – Ciprian Cucu, Sales Manager Allview.

Sistemul este conceput pentru a acoperi toate nivelurile unui smart home complet și include soluții din categoriile:

  • UTILITAR (prin senzorii și dispozitivele care controlează utilitățile);
  • CONFORT (prin senzorii și dispozitivele care controlează lumina artificială și naturală, umiditatea, temperatura, precum și prin numeroasele aplicații ale oglinzii inteligente etc.);
  • SECURITATE (prin senzorii și dispozitivele precum Siebo SmartCam sau scenariile pre-setate pentru situații de tipul concediu, în care utilizatorul poate programa sistemul să deschidă luminile, televizorul sau sistemele de sunet la anumite ore, pentru a simula o casă locuită etc.);
  • ECO (controlul consumului și scăderea costurilor de locuire).

Prețul de pornire pentru un sistem Siebo Smart Home este de 799 de lei și poate ajunge până la 6.000 de lei, în funcție de complexitate și de numărul de senzori. Pentru început, dispozitivele  Siebo Smart Home by Allview vor putea fi achizitionate pe site-ul allview.ro, iar începând de anul viitor prin retailerii Altex, MediaGalaxy și eMAG.

Află din acest clip mai multe despre sistemul inteligent pentru casă propus de Allview:

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și cu prietenii.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies