Sfaturi rapide pentru schimbari si mai rapide de decor

by admin
0 comment

Dacă simțiți nevoia de o schimbare în casa, dar nu știți exact ce să faceți și ce să mutați din loc, citiți cu atenție următoarele sfaturi. Noile interpretări ale vechiului decor ar putea fi de-a dreptul surprinzătoare!

sfaturi de amenajare

#1 Perdelele și draperiile pot fi una din cheile schimbării.

Fiți atenți încă de când le cumpărați la stil, imprimeu și țesătură. Versatilitatea lor este foarte importantă. Spre exemplu, la un set de draperii uni puteți adăuga oricând funde de diferite culori pentru a le da un aer nou. Sau cele foarte lungi, le puteți drapa, înnoda sau împleti pentru a le face să arate diferit de fiecare dată.

Culoarea draperiilor este foarte importantă, deoarece ea trebuie să fie complementară cu cea a perdelelor. Când alegeți modelul cortinelor, faceți și câteva combinații cu diferite tipuri de perdele. Nu vă uitați doar la culoare, ci și la textură. O draperie bine aleasă se poate asorta perfect și cu o perdea de voal și cu una de dantelă.

sfaturi de amenajare

#2 Dați înălțime încăperii.

Cum? Cu ajutorul liniilor verticale, a corpurilor de iluminat, a pieselor de mobilier și a operelor de artă. Prea general? Explicăm imediat. Liniile verticale crează senzația de înălțime, deoarece fac privirea să meargă în sens ascendent, lămpile care reflectă lumina către tavan lasă impresia că încăperea se deschide, iar piesele de mobilier înalte – și nu neapărat masive – par mai zvelte decât cele poziționate la nivelul solului, dispuse cel mai adesea orizontală. Și în final, operele de artă. Așezându-le pe verticală veți obține același efect pe care îl conferă dungile de pe pereți, înălțime! Iar într-un apartament de bloc senzația de spațiu este extrem de importantă.

sfaturi de amenajare

#3 Schimbați stilul în mijlocul camerei.

Rupeți tiparele! Din când în când ceva neconvențional va face deliciul întregului decor. Adăugați elemente surpriză chiar în mijlocul încăperii. Poate fi o masă multifuncțională, o lampă cu design futurist sau un tablou care atrage toate privirile.

Încăperile decorate corect sunt o variantă sigură. Nu aveți cum să dați greș cu ele dacă ați respectat câteva reguli minime de amenajare. Însă orice cameră ”corectă” are voie din când în când să greșească. Și o poate face în cel mai frumos mod cu putință: prin încorporarea unor piese unice de decor.

sfaturi de amenajare

#4 Tavane și podele, la fel în toată casă.

Cel mai adesea când vă gândiți la o schimbare de decor luați în considerare rezugrăvirea pereților. Probabil că vă gândiți: o culoare nouă, un aer nou… Și vă gândiți bine, doar că trebuie să țineți seama de câteva sfaturi pentru a nu vă transforma casa într-un cort de circ multicolor. Pentru asta, tavanele și podelele trebuie să aibă aceeași culoare în întreaga casă. Nu între ele! Dacă tavanul din living este alb, atunci alb va fi și în restul încăperilor. Dacă parchetul este din bambus, atunci așa va fi în întreaga locuință. În felul acesta veți da o unitate tuturor încăperilor, chiar dacă pereții vor avea nuanțe diferite.

sfaturi de amenajare

#5 Holurile, adevărate galerii de artă și design.

Când alegeți vopseaua pentru hol, fiți îndrăzneți! Cel mai adesea vorbim de un spațiu mic sau îngust. Prin urmare oricât de multe sfaturi de design ați pune în practică pentru a-l face să pară mai mare, nu veți obține rezultate uluitoare. Atunci de ce să nu ne jucăm cu culorile? Tonurile aprinse, cele foarte închise sau cele strălucitoare pot lasă o impresie de neuitat asupra unui vestibul, dar și a celor care i-au trecut pragul. Atenție însă la modul în care îl decorați! Dacă v-ați jucat pe perete, fiți cuminți când alegeți mobilierul și decorațiunile. Într-un hol vopsit în roșu, optați pentru piese albe, negre sau maro. În felul acesta veți tempera energia debordantă ce vine dinspre pereți. Sfatul este valabil pentru o locuință decorată clasic, cu accente îndrăznețe. Într-un decor avangardist, roșul vestibulului se combină perfect cu albastru, verde sau galben, culori la fel de tari și pline de personalitate.

În cazul în care doriți și mai multe sfaturi de amenajare a locuinței dați click AICI sau faceți Turul casei.

Dacă v-a plăcut acest articol, distribuiți-l și cu prietenii.

Sursă foto

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies