Așteptam de multă vreme soarele și razele lui calde să putem ieși din nou la iarbă verde. Iubesc compania familiei și a prietenilor, iar statul în aer liber mă destinde, mă inspiră! Așa că acesta este primul ”sfat practic” pe care vi-l pot da, unul pentru un picnic perfect!
Pentru că a fost prima ieșire de acest gen din an, debutul trebuia să fie pe măsura dorinței! Tema aleasă a fost confort și relaxare, iar cromatica alb și turcoaz.
Decorul:
Pentru a sta cât mai comod, am luat cu noi o pătură groasă, astfel că denivelările solului nu ne-au deranjat câtuși de puțin. Am mai avut una de rezervă, ceva mai mică și mai subțire, pentru a ne ține adăpost dacă vântul ar fi suflat mai tare. Din fericire, nu am prea folosit-o în acest scop!
Am luat de acasă și câteva perne decorative, mai mult decât binevenite cât am vrut să ne întindem la soare și să ne relaxăm răsfoid câte o revistă.
N-a lipsit nici candelabrul cu lumânări parfumate, pe care de obicei îl ținem acasă, pe terasă. L-am agățat de ramurile unui copac și l-am lăsat în bătaia vântului împrăștiind arome de vanilie și orhidee. Deși neobișnuit, m-am gândit că este un detaliu drăguț, ce poate desăvârși un decor relativ obișnuit de picnic.
Coșurile de picnic:
Am avut două coșuri cu noi, unul cu mâncare și unul cu fructe și legume. În primul am pus vesela, paie pentru socata de casă făcută pentru copii, câteva sandvișuri, mozzarella, un borcan cu migdale, nuci și alune, dar și unul cu măsline.
Sandvișurile le-am împachetat în șervețele verde crud, în ton cu pânza din interiorul coșului cu mâncare. Pentru a nu risca să se desfacă, le-am legat pe fiecare în parte cu câte un șnur. Un detaliu apreciat de prietenii noștri, dar care i-a cam intrigat pe cei mici. 🙂
În coșul cu fructe și legume am strecurat câteva caserole în care am pus ardei și castraveți tăiați pe lung, ușor de transportat și mai ales de servit.
Printre biciclete, mingii și alergat prin iarbă, am reușit să fac o poză cu coșurile de picnic pe care le-am pregătit cu atâta drag pentru prieteni și familie. Pătura de pe picioare acoperă urmele de iarbă crudă și pământ ce începe ușor, ușor să frigă la tălpi :).
Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și cu prietenii.