Sfaturi practice: Cum pastrezi mierea?

by admin
0 comment

Dacă v-ați pus vreodată problema cum se păstrează mierea și cum își poate ea menține proprietățile nutritive mai mult timp, atunci veți găsi utile următoarele sfaturi practice.

Mulți dintre noi o folosim cu regularitate, fie pentru îndulcirea diferitelor preparate și băuturi, fie în tratamente naturiste și cosmetice.

cum se pastreaza mierea

Sursă foto: getnativ.com

Prin urmare:

  • Cel mai indicat este să păstrăm mierea în recipiente din sticlă, închise ermetic.
  • Pentru a nu-și pierde proprietățile nutritive, țineți-o departe de razele soarelui, în dulap, cămară sau frigider. Proprietățile îi pot fi afectate și dacă o cantitate nouă de miere este adăugată într-un borcan în care mai există resturi din vechea miere. Pentru a evita acest lucru este de preferat să spălați vasul de sticlă de fiecare dată când îl reumpleți.
  • În cazul în care s-a cristalizat, mierea poate fi readusă în forma lichidă prin încălzire. Pune recipientul într-o cratiță cu apă, lăsând circa 1/3 la suprafață. Apoi fierbe la foc mic până când observi că au dispărut cristalele din borcan.

Mai multe sfaturi practice găsiți AICI. Dacă v-a plăcut articolul, distribuiți-l și cu prietenii!

You may also like

Acest blog folosește cookies cu scopul de a îmbunătăți experiența de navigare a utilizatorilor. Prin apăsarea butonului ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies