Sfaturi practice: Cum pastrezi mierea?

by admin
0 comment

Dacă v-ați pus vreodată problema cum se păstrează mierea și cum își poate ea menține proprietățile nutritive mai mult timp, atunci veți găsi utile următoarele sfaturi practice.

Mulți dintre noi o folosim cu regularitate, fie pentru îndulcirea diferitelor preparate și băuturi, fie în tratamente naturiste și cosmetice.

cum se pastreaza mierea

Sursă foto: getnativ.com

Prin urmare:

  • Cel mai indicat este să păstrăm mierea în recipiente din sticlă, închise ermetic.
  • Pentru a nu-și pierde proprietățile nutritive, țineți-o departe de razele soarelui, în dulap, cămară sau frigider. Proprietățile îi pot fi afectate și dacă o cantitate nouă de miere este adăugată într-un borcan în care mai există resturi din vechea miere. Pentru a evita acest lucru este de preferat să spălați vasul de sticlă de fiecare dată când îl reumpleți.
  • În cazul în care s-a cristalizat, mierea poate fi readusă în forma lichidă prin încălzire. Pune recipientul într-o cratiță cu apă, lăsând circa 1/3 la suprafață. Apoi fierbe la foc mic până când observi că au dispărut cristalele din borcan.

Mai multe sfaturi practice găsiți AICI. Dacă v-a plăcut articolul, distribuiți-l și cu prietenii!

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies