SFATURI PRACTICE: CUM INTRETINEM SI CURATAM O HOTA

by admin
0 comment

Astăzi, mulți dintre noi avem în bucătării hote, indiferent că spațiul de pregătire a mâncării este închis sau deschis. Atunci când bucătăria și living-ul comunică, este bine să cumpărăm modele cu capacitate mare de absorbție a mirosurilor. Altfel riscăm ca aroma de friptură să se răspândească în toată casă. Nu că ar fi ceva total neplăcut, dar mirosurile puternice intră în țesături și rămân acolo multă vreme. Vă imaginați ce înseamnă un meniu complet pentru draperiile noastre?

planificarea bucătăriilor

Sursă foto: Ikea

Cu acest gând în minte am pornit documentarea pentru materialul de față despre întreținerea și curățarea hotelor.

Important de știut:

Hota se alege în funcție de dimensiunea aragazului sau a plitei. Ea poate fi mai mare, pentru o absorbție mai bună, dar niciodată mai mică decât suprafața de gătit.
Hota se montează cam la 65 cm față de aragaz.

Curățarea hotelor trebuia făcută periodic, atât din motive estetice, cât și din motive de igienă. Dacă spațiile înguste din tubulatura sunt acoperite de grăsime, ele pot fi un mediu prielnic pentru tot felul de microbi. Iată câteva informații care sper să vă fie utile:

Sfat 1:

Pentru o bună funcționare a hotei, filtrele acesteia trebuie curățate periodic, cam o dată pe trimestru, respectând indicațiile de utilizare și întreținere furnizate de către producător.

Sfat 2:

Pentru menținerea curată a părții exterioare a hotei putem folosi apă cu săpun, detergent de vase, oțet sau șervețele de curățenie.

Sfat 3:

Filtrele metalice se curăță de impurități prin punerea la înmuiere în apă cu săpun ori cu detergent special pentru îndepărtarea grăsimii rezistente (am citit pe forumuri de specialitate de persoane care au utilizat cu succes și detergent de rufe!). Ele trebuie lăsate în soluție circa 1-2 ore. Apoi nu mai este nevoie decât de clătire. Dacă hota a fost folosită intens ori nu a mai fost igienizată de multă vreme, e posibil să fie necesară o perie pentru îndepărtarea resturilor rămase, chiar și după perioada de înmuiere.

Important de știut:

Atenție la produsele chimice de curățare pe care le folosiți. Ele pot îngălbeni hota.

Dacă vrei să cumperi ceva de genul ăsta, poate îți face cu ochiul o hotă Arctic pentru acasă. Mie mi-a plăcut un model din inox.

Apropo, sensul de ștergere al hotelor de inox trebuie să urmeze sensul de șlefuire.

Și dacă tot ai ajuns pe site, poate te tentează și alte game de electrocasnice. Un aer condiționat sau un frigider ne ajută să trecem mai ușor peste zilele toride din an. 😉

Mai știi și alte soluții de întreținere și curățare a hotelor casnice? Atunci scrie-le într-un comentariu în josul articolului.

În cazul în care informațiile de mai sus ți se par utile, distribuie-le și cu prietenii.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies