În design-ul unei casei, ușile au un rol esențial. Alegerea corectă a acestora contribuie la succesul amenajării finale. Rezultatul este notabil și atunci când vrem doar o împrospătare de decor și decidem să renunți la vechile uși care scârțâie și prin care trece orice urmă de zgomot.
Sunt câțiva factori pe care trebuie să îi avem în minte atunci când plănuim achiziția de uși de interior și/sau exterior.
1. Stilul de viață
Dacă ai de ales o ușă de exterior, în primul rând trebuie să iei în calcul factorii climatici, pentru ca aceasta să reziste cât mai bine și cât mai mult timp. Design-ul trebuie să fie unul în acord cu arhitectura casei, dar și cu amenajarea interioară. Iar dacă îți dorești ca lumina naturală să circule și încăperile să comunice cu exteriorul locuinței, o ușă dublă vitrată va face exact asta.
Pentru ușile de interior esențiale sunt funcționalitatea, designul și capacitatea de a izola fonic cât mai bine spațiul. Dar sigur că fiecare amenajare în parte are proprietățile sale și în baza lor apar și alte standarde de achiziție.
Contează și câți membri sunt în gospodărie și dacă există animale de companie, pentru că acolo unde sunt copii și căței, spre exemplu, poate ar fi mai bine să se evite ușile cu aspect lucios sau cele din sticlă.
2. Buget
Cel mai exact buget îl calculezi abia după ce ai făcut o vizită într-un showroom de specialitate. Dacă nu montezi uși zi de zi, online îți va fi greu să faci comanda corectă și completă. Uite, de pildă, în showroom-ul Pinum de pe Șos. Pipera 48, găsești expuse peste 300 de modele de uși de interior și exterior și personal calificat care să te ajute să alegi nu doar cel mai adecvat tip de ușă, ci și feroneria potrivită. Magazinul de prezentare Pinum, parte a grupului italian Nusco – unul dintre cei mai mari jucători de pe piața locală de uși, ferestre și parchet – are 1.000 mp și este cel mai mare din Europa de Est. Dacă ai de făcut o amenajare de la zero, într-un astfel de loc poți să alegi și parchet și ferestre care să se potrivească design-ului ușilor, creând astfel un aspect unitar.
La lansarea showroom-ului Pinum, inaugurat cu prilejul aniversării de 25 de ani, am aflat că prețurile ușilor pornesc de la 100 de euro, pentru cele de interior și de la 300 de euro pentru cele de exterior și pot ajunge și la 7.000 de euro pentru cele cu sisteme performante antiefracție, posibilitate de deschidere-închidere prin aplicație mobilă și grad ridicat de izolare fonică.
3. Tipul materialelor din care sunt realizate
E clar că ușile de interior diferă de cele de exterior ca structură și rezistență. Printre cele mai populare materiale folosite sunt lemnul, metalul, sticla, fibra de sticlă, PVC-ul. Alegerea se face în funcție de stilul de viață și buget.
4. Design
Ușile pot fi simple sau duble, compacte sau vitrate, cu închidere pneumatică sau tip evantai… Și lista mai poate continua. Decizia este influențată de factorii de mai sus.
5. Opțiuni
Astăzi fronturile ușilor pot fi personalizate în culorile dorite, cu modelul dorit. Opțiunea este utilă când amenajezi un spațiu în care vrei să fie evidentă amprenta personală. Apoi sunt sistemele de închidere multiple, care asigură siguranță și confort, iar feroneria completează partea de funcționalitate și aspectul unitar.
Portofoliul Pinum cuprinde peste 500 de modele de uși, ferestre din lemn, PVC și aluminiu, dar și o gamă variată de parchet. Având în vedere diversitatea produselor, brandul oferă atât soluții pentru Prima Casă, cu prețuri accesibile, cât și produse pentru construcții de lux, birouri sau ansambluri rezidențiale.
Interesant:
În 2016, 70% din proiectele rezidențiale din București au fost dotate cu uși Pinum.
“Anul trecut, 70% din volumul total al vânzărilor a fost asigurat de uși, acesta fiind completat de tâmplăria din PVC și parchet. După un amplu proces de modenizare și tehnologizare și o investiție de 500.000 euro, fabrica Pinum din România asigură în prezent o capacitate de 6.000 uși/lună și 2.000 ferestre/lună, 15% din producție fiind destinată exportului în Italia, dar și în Statele Unite”, – Francesco Curcio, director general executiv Pinum
Produsele Pinum sunt comercializate prin intermediul unei rețele complexe de distribuitori din întreaga țară și în showroom-urile proprii din București (Pipera și AFI Park), Constanța, Cluj și Iași.
Dacă articolul și-a plăcut și ți-a fost util, distribuie-l și cu prietenii în orice formă dorești.
Sursă foto: Pinum