Sfaturi de decorare a balcoanelor si teraselor

by admin
0 comment

Extindeți planul de amenajare până pe terasă sau balcon! Nu priviți aceste zone ca fiind cu precădere spații de depozitare. Pierdeți astfel din vedere un aspect extrem de important: posibilitatea de a crea un colț verde! Locuința va arăta mult mai bine și veți avea astfel unde să vă relaxați în momentele libere.

Pentru asta divizați spațiile mari de pe terase sau acoperiș cu grilaje ori garduri mici. Planșeul poate fi acoperit cu piatră naturală, plăci de lemn sau gresie, iar dacă aveți suficient spațiu puteți sădi gazon în câteva tăvi sau albii artificiale. Totuși, în acest mediu, plantele au nevoie de o îngrijire intensivă, fiind esențială udarea lor periodică.

idei de amenajare a balcoanelor și teraselo

Sursă foto: Pinterest

Dacă aveți un balcon mic și îngust, atunci va trebui să îl folosiți într-o manieră cât mai eficientă și creativă înălțimea. Puneți plante agățătoare, vase suspendate și rafturi, iar pentru așezarea optimă a plantelor sunt utile chiar și scări din care puteți realiza propria etajeră DIY (do it yourself). Dintr-o scară dublă rigidizată se poate face un excelent sistem de rafturi, iar o scară simplă, fixată la perete, este ideală pentru agățarea ghivecelor suspendate. În acest fel creați puncte focale ale decorului exterior, dar puteți, totodată, să mascați porțiuni din perete ce trebuie ferite de privirea musafirilor.

Pentru inspirație v-am pregătit o galerie foto cu idei de amenajare a balcoanelor și teraselor mici.

balcon mic

Sursă foto: Pinterest

balcon mic

Sursă foto: Pinterest

balcon mic

Sursă foto: Pinterest

balcon mic

Sursă foto: Pinterest

balcon mic

Sursă foto: Pinterest

balcon mic

Sursă foto: Pinterest

În cazul în care v-a plăcut acest articol, distribuiți-l și cu prietenii pe rețelele de socializare sau în orice altă formă doriți.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies