SFATURI DE AMENAJARE: CUM FACI O CAMERA SA PARA MAI INALTA

by admin
0 comment
Una dintre cele mai mari probleme cu care ne confruntăm atunci când locuim într-un apartament, fie el și mai nou, este înălțimea pereților. Cei mai mulți arhitecți proiectează case la 2,40  – 2,60 m. Și oarecum suntem obișnuiți cu asta.

Dar spuneți drept, nu-i așa că senzația e cu totul alta când pășiți într-o cameră cu pereți de peste 3 metri? Și ce scheme de amenajare ar merge acolo, mai ales pe verticală!

idei pentru casa

Sursă foto: Google Images

Cum la bloc nu avem altă variantă decât să ne conformăm, iar la casă, chiar și dacă o facem în regie proprie, de cele mai multe ori nu înălțăm pereții prea tare din cauza costurilor, nu ne rămâne decât să apelăm la câteva iluzii optice.

Iată mai jos o listă cu soluții la îndemână la care puteți apela atunci când doriți să faceți o încăpere să pară mai înaltă:

#1 Pictează tavanul într-o nuanță mai deschisă decât pereții

Dacă ați făcut zidurile verzi, puteți încerca pe tavan un olive, iar dacă sunt albaștri merge foarte bine un bleu. Albul ne scoate întotdeauna din încurcătură și creează senzația de și mai mult spațiu decât avem de fapt în realitate, deci un tavan imaculat poate face rapid o încăpere să pară mai înaltă.

idei pentru casa

Sursă foto: Google Images

#2 Aplică pe tavan baghete ornamentale

Este recomandat ca baghetele să fie montate cam la o distanță de circa 10 cm față de peretele propriu-zis. Vopsește și această porțiune în aceeași nuanță ca și zidul și vei crea senzația că el se prelungește până la baghetă. Varianta este recomandată atunci când diferența de culoare dintre tavan și perete nu este foarte mare și nici tonurile nu sunt foarte închise, spre exemplu pentru o combinație de crem cu alb. La ziduri în culori foarte evidente efectul nu este chiar același, pentru că un plafon și cu două-trei tonuri mai deschise nu va face decât să accentueze senzația de întunecime.

#3 Montați baghete ornamentale pe perete

De cele mai multe ori ele se fixează cam la 1/3 din înălțimea camerei. Vedeți cât de jos puteți să le puneți, fără a coborî însă sub spătarul scaunului.

#4 Montați perdelele și draperiile cât mai aproape de tavan

Cu cât lungimea perdelelor și a draperiilor este mai mare cu atât sporește senzația că pereții sunt mai înalți. Așa că nu lăsați prea mult spațiu între tavan și galerie, pentru că îl lăsați degeaba. Draperiile vă mai ajută să dați senzația că și geamurile sunt mai mari decât în realitate. Montarea de cortine în stânga și în dreapta unei ferestre creează impresia că în spate se află un geam dublu.

idei pentru casa

Sursă foto: Google Images

#5 Agățați tablourile cam la jumătatea distanței dintre podea și tavan

De cele mai mult ori privirea urcă de pe tablou către tavan și nu coboară către sol. Prin urmare dacă distanța este mai mare, senzația că plafonul este mai sus se va accentua. Puteți încerc să așezați câteva rame cu fotografii sau tablouri pe o poliță puțin deasupra canapelei sau pe hol chiar în dreptul ochilor.

idei pentru casa

Sursă foto: Google Images

#6 Montați corpuri de iluminat cu cablu cât mai lung

Să luăm spre exemplu o masă de dining deasupra căreia este indicat să agățăm o lustră cu un cablu ceva mai lung. De ce? Pentru că lumina va cădea strict pe zona de luat masa. Dar dacă ridică privirea, același cablu va accentua distanța dintre tavan și podea. Win-win situation!

idei pentru casa

Sursă foto: Google Images

Mai multe sfaturi de amenajare găsiți și în secțiunile Turul casei și Case de vedete. Dacă v-a plăcut acest articol despre cum faci o cameră să pară mai înaltă, nu uitați să-l distribuiți și cu prietenii dumneavoastră.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies