Când ai de amenajat o locuință întreagă e bine să te gândești încă din faza de proiect la becurile pe care le folosești pentru corpurile de iluminat. De ce? Pentru că ele pot genera economii importante la factura lunară de curent pe termen scurt și mediu. Și asta nu este deloc de neglijat!
De ce să alegi becuri cu LED?
Becurile cu LED (LED = Light Emitting Diode) sunt recunoscute pentru durata de viață ce o depășește cu mult pe cea a unui bec obișnuit incandescent. Mai mult, lumina albă și caldă pe care o proiectează este odihnitoare și prin urmare potrivită pentru orice tip de spațiu. LED-urile pot fi la fel de bine utilizate și pentru a evidenția opere de artă expuse pe pereți, creând în încăpere un efect dramatic. Am aflat toate astea de pe site-ul philips.ro, unde subiectul este amplu dezvoltat.
Vorbeam mai devreme și despre economia la factura de curent. Iată câteva cifre care susțin acest aspect: pentru a ilumina, un bec LED are nevoie de 10W, unul CFL (Compact Fluorescent Lamp) de 14W și unul incandescent de 60W.
Clipul următor trece în revistă diferitele tipuri de becuri. Este în limba engleză, dar ilustrația explicită ajută la înțelegerea mesajului.
Important de știut:
Lumina LED nu pâlpâie şi are un indice mare de redare a culorii, fapt ce garantează că obiectele sunt văzute în nuanțele lor reale, naturale.
Să recapitulăm!
Becurile LED:
sunt economice, deci generează facturi mai mici la curent;
nu conțin mercur, deci sunt eco-friendly;
au dimensiuni reduse comparativ cu cele incandescente;
pot avea funcție de reglare a intensității luminoase, pentru un mai bun control al nivelului de lumină din încăpere;
Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept