SFAT PRACTIC: DE CE E BINE SA LACUIM LEMNUL SI METALUL VARA?

by admin
0 comment

Vremea caldă atrage după sine și o serie de proiecte de reamenajare a spațiilor de recreere din curțile și grădinile noastre, așa că, pentru o protecție corespunzătoare a lemnului și metalului este recomandată aplicare de lacuri, grunduri, lazuri, emailuri sau a diferite tipuri de uleiuri speciale.

IMPORTANT: O lăcuire profesională protejează împotriva cariilor de lemn, a ciupercilor și a altor dăunători.

Grundurile, emailurile, lazurile și uleiurile ajută la prelungirea vieții lemnului, mai ales a celui folosit la amenajarea spațiilor deschise. Pentru un plus de culoare, puteți folosi lacuri decorative, atât la interior, cât și la exterior. Ele sunt disponibile în diferite nuanțe, pentru lemn, parchet sau piatră.

lăcuirea lemnului

Sursă foto: Pinterest

IMPORTANT: Pentru rezultate dintre cele mai bune, țineți cont de indicațiile de aplicare de pe cutia fiecărui produs.

Metodele de aplicare a lacurilor: În cazul suprafețelor din lemn netratat este foarte important să se aplice inițial un grund de protecție, după care minim două straturi de lazură sau lac. De asemenea, pentru aplicare, folosiți o pensulă specială pentru lăcuit, dar şi folie de protecţie.

lăcuirea lemnului

Sursă foto: remodelaholic.com

Soluții de protecție a suprafețelor din lemn: încercați lazuri și lacuri colorate pentru exterior. Despre tehnici de lăcuire, glazurare și băițuire am mai scris AICI.

lăcuirea lemnului

Sursă foto: sasininteriors.net

Mai multe idei utile pentru casă și grădină găsiți și în secțiunea Sfaturi practice.

Dacă v-a plăcut articolul, distribuiți-l și cu prietenii pe rețelele de socializare sau în orice altă formă doriți.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies