SFAT PRACTIC: CUM TRANSFORMI BALCONUL INTR-UN SPATIU DE RELAXARE

by admin
0 comment

Deoarece multe balcoane au dimensiuni reduse, este important ca încă din primul pas al amenajării să fie luate măsuri de minimizare a acestui inconvenient. O soluție ar fi decorarea pe verticală și alegerea unui singur punct central, fie că vorbim de un arbore, un arbust sau un pom fructifer.

Un alt mijloc prin care se poate oferi iluzia de lărgime este folosirea unor accesorii simple: ghivece clasice, fără modele impunătoare, alături de flori asemănătoare din punct de vedere coloristic, spune specialiștii Hornbach.

”Cu cât sunt mai puţine culori, cu atât spaţiul va părea mai mare şi mai aerisit. Încărcătura florală nu face decât să dea impresia de spaţiu îngust, astfel că nu este indicat să se planteze multiple specii de flori”. – Mugurel-Horia Rusu, directorul general al retailerului de materiale de construcţii şi grădinărit

În amenajarea balcoanelor mici se mai pot folosi și plante căţărătoare, ușor de modelat pe ghiveci, precum clematita, glicina sau trâmbiţa.

Un studiu recent al Hornbach a arătat că românii devin mai interesaţi de grădinărit în special în perioada primăverii şi la începutul verii și că ei aleg plante care sunt uşor de îngrijit şi rezistă cu succes la temperaturi extreme. Totuşi, pe cât de popular a devenit acest hobby, ei sunt foarte încrezători în abilităţile proprii şi rareori apelează la ajutor specializat, comparativ cu majoritatea europenilor care ţin cont de părerile unui peisagist sau ale unui designer de exterior. În ceea ce priveşte comportamentul de achiziţie, chiar dacă bugetele alocate sunt uşor mai mici, acestea se apropie de cele ale europenilor şi astfel, interesul pentru produse de calitate, la un preţ corect, este în creştere constantă, se arată în același studiu.

Pentru a-și ajuta clienții să își amenajeze o grădină de dimensiuni reduse în propriul balcon, Hornbach organizează în luna aprilie, în toate cele cinci magazine ale sale, o expoziţie cu această tematică.

cum transformi balconul într-un spațiu de relaxare

Sursă foto: Hornbach

Mai multe informații și oferte din zona retailerilor de do it yourself din țara noastră găsiți în secțiunea DIY – Who is who în România.


Poate v-ar mai plăcea să citiți și:


V-a plăcut articolul despre cum puteți transforma balconul într-un spațiu de relaxare? Atunci distribuiți-l și cu prietenii pe rețelele de socializare sau în orice altă formă doriți.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies