SFAT PRACTIC: CUM SE MONTEAZA PARDOSEALA PVC

by admin
0 comment
Căutând pe site-urile marilor retaileri DIY din România noi idei de sfaturi practice, am găsit la Praktiker un întreg tutorial despre cum ne putem monta singuri pardoseala PVC în zece pași. Ni s-a părut interesat, mai ales că treaba nu pare a fi atât de grea, atâta vreme cât în poze apare o femeie montând pardoseala.

Iată care sunt pașii pe care Parktiker ne spune că trebuie să îi urmăm pentru realizarea unui astfel de proiect de do it yourself (DIY).

Pasul 1: Măsurarea suprafeţei

Puteţi folosi o ruletă pentru a măsura suprafaţa pe care va fi aplicat PVC-ul.

Pasul 2: Amplasarea PVC-ului

Pentru a tăia PVC-ul conform măsurătorilor făcute, desfaceţi-l cu faţa în jos pe o suprafaţă curată şi plată.

Pasul 3: Tăierea PVC-ului

Tăiaţi PVC-ul conform măsurătorilor făcute mai devreme, cu ajutorul unei rigle şi a unui cuţit utilitar. După tăiere, întoarceţi PVC-ul cu faţa în sus şi întindeţi-l pe suprafaţa pe care trebuie instalat. Se recomandă instalarea PVC-ului în decurs de 3-4 ore de la tăiere, întrucât dacă se așteaptă mai mult, acesta îşi poate pierde din flexibilitate.

Pasul 4: Aplicarea adezivului

Puteţi începe să aplicaţi adezivul pe podea cu ajutorul unei mistrii, dinspre perete spre mijlocul camerei. Pentru ca PVC-ul să se lipească, nu este nevoie decât de un strat subţire de adeziv.

Pasul 5: Tăierea pardoselii PVC pentru mobila fixă

Tăiaţi pardoseala PVC cu un cuter în jurul mobilei fixe începând de la colţuri. Îndepărtaţi marginile de lângă pereţi, ce depăşesc suprafaţa podelei, cu ajutorul unui cuter.

Pasul 6: Montarea de foi multiple de PVC

În cazul în care montaţi foi multiple de PVC, întindeţi-le astfel încât marginile lor să se întâlnească în mijlocul camerei. Apoi, îndoiţi ambele margini ale foilor de PVC lateral şi aplicaţi adezivul pe podea cu o mistrie, în spaţiul dintre cele două foi.

Pasul 7: Îndepărtarea aerului de sub pardoseală PVC

Pentru a îndepărta umflăturile cauzate de aerul rămas în interior, puteţi folosi o racletă. Mişcaţi-o înainte şi înapoi, începând din mijlocul podelei către margini. Îndepărtarea aerului de sub PVC asigură o mai bună lipire a adezivului.

Pasul 8: Tăierea părţilor care se suprapun

Tăiaţi marginile care se suprapun după ce aţi aplicat adezivul la mijloc, cu ajutorul unei rigle şi a unui cuter.

Pasul 9: Instalarea şipcii

Şipcile pot fi bătute în cuie în pereţi cu ajutorul cuielor de beton şi a unui ciocan.

Pasul 10: Prinderea profilului transversal

De partea goală şi curată a pardoselii PVC putem ataşa sub profilurile transversale bandă dublu adezivă, apăsând cu ambele mâini pentru a se lipi.

Pentru o mai bună înţelegere a acestui proiect DIY priviți cu atenție și colajul foto de mai jos:

pardoseala PVC

Sursă foto: Praktiker, editare: proiectemedia.ro

Dacă sunteți în căutarea de sfaturi practice pentru casă, atunci apăsați AICI. Dacă vă plac tutoriale, atunci apăsați AICI.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies