SFAT PRACTIC: CUM SCAPAM DE MOLII

by admin
0 comment

Moliile sunt unii dintre cei mai mari dușmani ai dulapurilor și ai cămărilor noastre. Cu toții știm ce poate face o molie scăpată în dressing sau în dulapul de la bucătărie.

Așa că, înainte de a avea neplăceri, să luăm măsuri împotriva acestor dăunători.

#lavanda #lavander #sfat #practic #anti #molii #diy #diybazaar

Sursă foto: Pinterest

#1 Lavanda

Lavanda este una din plantele cu cele mai bune rezultate în lupta cu moliile. Pe lângă exterminarea acestora, conferă și un miros extrem de plăcut hainelor și dulapurilor. Așa că nu ezitați să agățați săculeți de lavandă sau buchețele din loc în loc în șifonier sau în cămară.

#2 Cedrul

Mirosul puternic al cedrului îndepărtează moliile la fel de bine ca și scorțișoara, portocala sau lămâia.

 #3 Uleiurile esențiale

Uleiurile esențiale, prin aromele lor, luptă eficient împotriva dăunătorilor. De asemenea, ele pot fi utilizate și pentru curățarea casei, dar și pentru dezinfectare sau pentru eliminarea mucegaiului.

Tipuri de uleiuri aromatice: de eucalipt, de rozmarin, de cimbru, de mentă, de scorțișoară, de portocale, de lămâie.

#4 Buna organizare a șifonierelor și dulapurilor

Poate pare hilar, dar un dulap bine organizat constituie o formă eficientă de protecție împotriva moliilor. La fel și aerisirea constantă și ștergerea rafturilor. Cu cât lucrurile depozitate sunt mai curate și puse la locul lor, cu atât se reduce riscul creării unui mediu propice dăunătorilor.

#5 Verificarea nivelului umidității

Moliilor le place mediul umed, așa că un aparat ce absoarbe vaporii de apă sau un aer condiționat v-ar putea scăpa de această problemă.

#6 Nivelul temperaturii

Moliile nu rezistă la temperaturi extreme. Așa că expunerea larvelor la rece sau la cald ajută la distrugerea lor. Pentru a salva o piesă vestimentară de atacul moliilor aveți două variante: fie o congelați, fie o călcați cu fierul la temperatură ridicată.

 Dacă acest articol despre cum scăpăm de molii v-a fost util, distribuiți-l și cu prietenii în orice formă doriți.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies