Moliile sunt unii dintre cei mai mari dușmani ai dulapurilor și ai cămărilor noastre. Cu toții știm ce poate face o molie scăpată în dressing sau în dulapul de la bucătărie.
Așa că, înainte de a avea neplăceri, să luăm măsuri împotriva acestor dăunători.
#1 Lavanda
Lavanda este una din plantele cu cele mai bune rezultate în lupta cu moliile. Pe lângă exterminarea acestora, conferă și un miros extrem de plăcut hainelor și dulapurilor. Așa că nu ezitați să agățați săculeți de lavandă sau buchețele din loc în loc în șifonier sau în cămară.
#2 Cedrul
Mirosul puternic al cedrului îndepărtează moliile la fel de bine ca și scorțișoara, portocala sau lămâia.
#3 Uleiurile esențiale
Uleiurile esențiale, prin aromele lor, luptă eficient împotriva dăunătorilor. De asemenea, ele pot fi utilizate și pentru curățarea casei, dar și pentru dezinfectare sau pentru eliminarea mucegaiului.
Tipuri de uleiuri aromatice: de eucalipt, de rozmarin, de cimbru, de mentă, de scorțișoară, de portocale, de lămâie.
#4 Buna organizare a șifonierelor și dulapurilor
Poate pare hilar, dar un dulap bine organizat constituie o formă eficientă de protecție împotriva moliilor. La fel și aerisirea constantă și ștergerea rafturilor. Cu cât lucrurile depozitate sunt mai curate și puse la locul lor, cu atât se reduce riscul creării unui mediu propice dăunătorilor.
#5 Verificarea nivelului umidității
Moliilor le place mediul umed, așa că un aparat ce absoarbe vaporii de apă sau un aer condiționat v-ar putea scăpa de această problemă.
#6 Nivelul temperaturii
Moliile nu rezistă la temperaturi extreme. Așa că expunerea larvelor la rece sau la cald ajută la distrugerea lor. Pentru a salva o piesă vestimentară de atacul moliilor aveți două variante: fie o congelați, fie o călcați cu fierul la temperatură ridicată.
Dacă acest articol despre cum scăpăm de molii v-a fost util, distribuiți-l și cu prietenii în orice formă doriți.