Sfat practic: Cum racim casa fara a folosi aerul conditionat

by admin
0 comment

Dacă te numeri printre cei care au dureri de cap de la aerul condiționat, atunci următoarele alternative îți vor fi folositoare pentru a suporta mai bine zilele toride de vară.

Am făcut o listă cu soluții practice ce pot face ziua mai răcoroasă și care nu implică în niciun fel folosirea aerului condiționat. În funcție de preferințe și de buget poți opta pentru una din cele cinci variante.

#1 Draperii, storuri și jaluzele

Draperiile din țesături groase nu permit căldurii să pătrundă în casă. Același rezultat îl obținem și dacă montăm la geamuri storuri din lemn. Și jaluzelele romane din bambus țin răcoare și sunt o alternativă ieftină de reducere a temperaturii interioare a locuinței.

#2  Plante și pomi

Dacă locuiești într-o zonă aridă sau știi că verile sunt de-a dreptul insuportabile din cauză că soarele bate tot timpul în casă, crește plante în cât mai multe camere. Un pom în ghiveci este și mai eficient. Pe lângă faptul că ajută la scăderea temperaturii, plantele contribuie masiv și la îmbunătățirea calității aerului. Avantaj dublu!

#3 Ventilatoare de tavan

Foarte populare pe continentul african și pe cel nord american, ventilatoarele de tavan sunt o alternativă foarte bună de răcorire rapidă a aerului din locuință. Alege ventilatorul în funcție de dimensiunea încăperii în care îl montezi. Pentru o cameră mare, cumpără unul cu pale lungi și o viteză de rotație ridicată.

Aerul condiționat poate fi înlocuit cu succes de un ventilator de tavan.

Sursă foto: Pinterest

#4 Reduce pe cât posibil folosirea surselor de căldură, precum cuptorul sau uscătorul de rufe ori vase.

În zilele toride, folosite-le cu precădere seara când aerul deja s-a răcit. Ziua riști să adăugi câteva grade în plus unei atmosfere și așa înăbușitoare.

#5 Răcitoare și ventilatoare portabile.

Sunt o bună alternativă pentru cei care vor o răcorire localizată. Spre exemplu, când lucrezi la birou, iar lampa și calculatorul încing atmosfera. Dacă dorești să crești și umiditatea din încăpere, pune lângă ventilator o sticlă de apă congelată. Va împrăștia vapori de apă rece ce contribuie astfel la scăderea temperaturii din perimetrul în care este amplasată.

Dacă acest articol ți-a fost util, distribuie-l și cu prietenii în orice formă dorești.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies