SFAT PRACTIC: CUM PLANTEZI FLORI INTR-UN CAZAN DE TABLA

by admin
0 comment
De mică mi-au plăcut stropitorile din tablă, gălețile și cazanele din curtea bunicilor. Iar de câte ori văd unele, indiferent unde mă aflu, mă gândesc la ei. N-am crescut la țară și nici la casă cu grădină, dar asocierea asta mi-a rămas în minte și, mai presus de toate, în suflet. Prin urmare încerc să îmbin bucuria acestor amintiri cu actualul meu stil de viață.

Dacă la nivel estetic nu mai am nevoie de argumente, la nivel practic am zis că nu ar strica să văd cum ar trebui să fac asta înainte de a mă apuca de plantat flori în găleți de tablă. Pe carmenjohnstongardens.com am găsit cinci sfaturi de-a dreptul utile pentru un grădinar începător.

#1 Udați bine plantele înainte de a le replanta într-un recipient mai mare. Această hidratare le va prelungi durata de viață.

Nu-i așa că v-ați gândit că ele se udă mai asiduu după ce sunt translatate în noua casă? Eu cel puțin așa am crezut. Ei bine, iată că nu!

flori în găleată

Sursă foto: carmenjohnstongardens.com

#2 Nu vă zgârciți la pământul folosit! Nici la cantitate, nici la calitate.

Chiar nu, pentru că baza de creștere este cea mai importantă. Cum să te aștepți să îți crească o minunăție de floare dintr-un sol arid și infertil? Găsiți pământ la sac în aproape toate magazinele de DIY din țară.

#3 Atunci când alegeți să plantați flori în găleți de tablă, nu uitați să le faceți și câteva găuri de scurgere.

Modul în care drenați apa influențează dezvoltarea plantelor.

flori în găleată

Sursă foto: carmenjohnstongardens.com

#4 Una înaltă, una viguroasă și una curgătoare sau agățătoare.

Aceste caracteristici trebuie să le aibă plantele pe care urmează să le sădim împreună în același recipient. E o regulă pe care ar fi bine să o ținem minte!

#5 Plantează întotdeauna în formă de triunghi.

Această este o altă tehnică de care poți ține seama. Astfel florile vor avea loc să crească fără a se sufoca una pe cealaltă.

flori în găleată

Sursă foto: carmenjohnstongardens.com

La final merge și o scurtă recapitulare. Tot în imagini, că este mult mai explicită!

flori în găleată

Sursă foto: carmenjohnstongardens.com


Poate v-ar mai plăcea să citiți:


Dacă v-a plăcut articolul despre cum plantezi flori în găleată, distribuiți-l și cu prietenii pe rețelele de socializare sau în orice altă formă doriți.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies