SFAT PRACTIC: CUM NE ALEGEM FAIANTA

by admin
0 comment

Prezentă într-o varietate de modele și culori, pe piață există faianță pentru toate gusturile și buzunarele.
Pentru a găsi un raport calitate-preț cât mai bun vă recomandăm următoarele:

  • Uitați-vă cu atenție la particularitățile faianței pe care o cumpărați, la țara de proveniență și la tratamentele ce i-au fost aplicate.
  • Verificați puterea de absorbție a apei (dacă faianța este de o calitate inferioară, apa absorbită o va face mai sensibilă la apariția crăpăturilor).
  • Măsurați cu atenție suprafețele pereților și cumpărați cu circa 10% mai mulți metri de materiale, pentru a acoperi eventualele pierderi.

Tendințe în decorarea cu faianță

Potrivit Dedeman, o alegere frecventă este combinația de două culori contrastante de faianță (o culoarea închisă în partea de jos a peretelui și o nuanță deschisă spre tavan – sau invers – ori cu un brâu vertical cu modele în relief, flori sau alte aplicații). O culoare des întâlnită este wenge (o textură nelucioasă, cu striații foarte fine pe verticală, care imită lemnul cu aceeași denumire), disponibilă în nuanțe de brun închis sau brun-roșcat, ce se îmbină perfect cu tonuri de crem, pe același tip de textură.

Sfat!  O gresie sau faianță de culoare închisă va face ca un spațiu mic să pară și mai mic. În schimb, culorile calde și luminoase, cu accente de roșu sau albastru puternic, vor crea impresia de spațiul.

Dacă amenajați sau renovați o încăpere de mici dimensiuni, vă recomandăm următoarele articole:

Atunci când alegeți faianța pentru baie sau bucătărie, ea trebuie să fie în ton atât cu gresia, cât și cu mobilierul. Așa că dacă faceți o amenajare de la zero, luați în calcul toate aceste aspecte înainte de a merge la cumpărături și stabiliți-vă în minte o paletă de culori complementare. Dacă faceți o renovare, porniți proiectul orientându-vă în funcție de elementele și piesele existente în respectiva încăpere. Un mobilier alb sau din materiale naturale (ori care imită esențele naturale), spre exemplu, se asortează ușor cu orice combinație de culori. Pentru băi puteți opta pentru culorile reci, marine (gri, albastru, verde), iar pentru bucătării pentru bej, orange sau galben. Pentru un efect spectaculos, montați  brâuri sau borduri. Dacă sunt bine alese, ele dau o notă aparte încăperii.

De ce alte materiale avem nevoie pentru montajul gresiei și faianței?  

  • adeziv
  • ciment
  • nisip
  • ipsosul
  • chit pentru rosturi

Alte articole care v-ar mai fi de folos:

Pentru mai multe idei de folosire a faianței în amenajarea băilor, priviți imaginile de mai jos:

Sursa: Pinterest

Sursa: Pinterest

Sursa: Pinterest

Sursa: Pinterest

Sursa: Pinterest

Sursa: Pinterest

Sursa: Pinterest

Sursa: Pinterest

Sursa: Pinterest

Sursa: Pinterest

Sursa: Pinterest

Sursa: Pinterest

Sursa: Pinterest

Sursa: Pinterest

Sursa: Pinterest

Sursa: Pinterest

Sursa: Pinterest

Sursa: Pinterest

Sursa: Pinterest

Sursa: Pinterest

amenajari bai diy bazaar

Sursă foto: Pinterest

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies