SFAT PRACTIC: CUM ALEGI O CAFEA BUNA!

by admin
0 comment

Dacă sunteți băutori de cafea, dar mai ales cumpărători, citiți cu atenție următoarele rânduri, pentru a nu vă mai întoarce niciodată acasă cu o cafea de calitate îndoielnică.Tipuri de cafea.

Cele mai populare tipuri de cafea sunt Arabica – crescută la mare altitudine în plantații cu soluri fertile – și Robusta – crescută în condiții obișnuite. Arabica este considerată cafeaua premium, fiind foarte concentrată. Robusta este o cafea normală, larg comercializată, cu arome naturale sau îmbogățite artificial.

#coffee #howto #recognizegoodcoffee #sfaturipractice #inbucatarie #diybazaar

Sursa: Google Images

Cum recunoști o cafea bună?

Cea mai savuroasă cafea este considerată a fi cea din boabe proaspăt râșnire. Așa că dacă le puteți măcina acasă, luați boabe, dar fiți foarte atenți la aspectul lor. O cafea prăjită, de calitate superioară, are boabele mate, aspre la atingere și tari. În mod normal culoarea lor este galben-ruginie, precum cea a tutunului. Dacă sunt maro închis sau negre înseamnă că au fost prăjite prea mult, deci nu veți obține cea mai bună cafea. La fel dacă boabele sunt sparte, au diferite dimensiuni sau printre ele sunt amestecate tot felul de alte resturi vegetale ori de altă natură. Dacă boabele sunt foarte lucioase, este posibil ca ele să fi fost unse cu grăsime, pentru a le crește greutatea. În concluzie ar fi bine să le evitați din motive lesne de înțeles!

Pentru a vă asigură că achiziționați o cafea de bună calitate, puteți face un test foarte simplu. Luați un bob și aruncați-l de-o masă. Dacă sare, cafeaua este bună, dacă nu…Ați subînțeles răspunsul!

#coffee #howto #recognizegoodcoffee #sfaturipractice #inbucatarie #diybazaar

Sursa: Google Images

Cum se păstrează cafeaua?

Atunci când începeți un nou pachet de cafea este recomandat să turnați conținutul într-o cutie de plastic și să o puneți la frigider. Astfel își va păstra aroma pentru mai mult timp. Nu uitați să îi puneți și un praf de sare tot din același motiv. Granule de sare de mare se pot adăuga și în ibric, înainte de fierbere, pentru a potența gustul cafelei măcinate. Tot în ibric și tot pentru o aromă mai puternică puteți pune un cub de ciocolată.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies