SFAT PRACTIC: CAT DUREAZA MONTAREA TAMPLARIEI TERMOIZOLANTE SI IN CE CONSTA

by admin
0 comment

O fereastră montată corect asigură o izolare termică și fonică foarte bună locuinței noastre, lucruri deloc de neglijat. Studiile arată că 80% dintre problemele care apar în utilizarea pe termen lung a tâmpăriei tip termopan sunt determinate de un montaj eronat. De aceea, o astfel de investiție își va demonstra utilitatea în timp.

Pentru a înțelege mai bine cât durează montarea tâmplăriei termoizolante și în ce constă procesul am apelat la sfatul specialiștilor Veka. Iată ce am aflat:

Profilul, pachetul de sticlă, spuma poliuretanică și alți adezivi folosiți la montaj sunt rezistenți la temperaturi diferite, de aceea ferestrele pot fi montate pe tot parcursul anului, însă este recomandat ca procedura să fie realizată pe o vreme favorabilă aerisirii îndelungate a locuinței. Montajul efectiv durează câteva ore.

Pasul 1: Efectuarea măsurătorilor

Aceasta trebuie să țină cont de caracteristicile golului, rectangularitate, de rosturile de dilatare, de diferențele dimensionate între interior și exterior, de sistemul de prindere, de modul de anvelopare și, dacă este cazul, de existența glafurilor și a rulourilor.

Pasul 2: Poziționarea ferestrei după boloboc

Adică verificarea montării pe două direcții: în plan vertical și orizontal.

Pasul 3: Fixarea mecanică a tocului ferestrei

Pentru fixarea definitivă cu ajutorul unor șuruburi autofiletante, punctele de fixare trebuie să fie la o distanță de maxim 15 cm de colțul ramei, iar distanța între prinderi să fie de maxim 70 cm.

Pasul 4: Montarea accesoriilor pe fereastră

Acestea sunt pervazul, plase contra insectelor, jaluzele, etc.

Pasul 5: Umplerea spațiilor dintre toc și zid se face cu spumă poliuretanică.

Pasul 6: Așezarea cercevelelor în toc.

Pasul 7: Montarea geamului termopan

Montarea se face cu ajutorul calelor, apoi reglajele feroneriei, repunerea în parametri normali a unităților constructive, fără a face modificări asupra elementelor tâmplăriei.

Pasul 8: Îndepărtarea excesului de spumă poliuretanică

Ferestrele noi vin acoperite de o folie protectoare ce trebuie înlăturată după montaj. Dacă această folie nu este îndepartată imediat după instalare, înlăturarea ulterioară va deveni dificilă, putând lăsa pete inestetice pe profilul PVC.

Recomandarea VEKA : Apelați întotdeauna la o firmă specializată pentru montajul ferestrelor, astfel vă asigurați că întregul proces este realizat în mod corect. În plus, după instalare, specialiștii trebuie să vă învețe cum să vă îngrijiți ferestrele, dar mai ales trebuie să fiți atenți la ce servicii și garanție vi se oferă.

Mai multe sfaturi practice pentru casă și grădină găsiți AICI.


Alte articole care v-ar mai putea interesa:

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies