SFAT PRACTIC: CARE ESTE CEL MAI BUN TIP DE TAMPLARIE TERMOIZOLANTA

by admin
0 comment

Am început acest articol cu întrebarea ”Care este cel mai bun tip de tâmplărie termoizolantă?” nu pentru a răspunde cu un brand anume, ci pentru a face o listă de proprietăți importante pentru mine din acest punct de vedere. Aveam nevoie de un sfat practic pentru a lua decizia de cumpărare:

Cel mai importante trei aspecte notate au fost:

  • Diminuarea zgomotului;
  • Menținerea unei temperaturi confortabile în locuință;
  • Utilizare ușoară și rezistență în timp.

Nivelul de calitate al unui produs este dat de mai multe aspecte. În cazul tâmplăriei tip termopan, decizia de cumpărarea trebuie luată în primul rând în funcție de factorii climatici. În României, unde ne confruntam cu temperaturi extreme între anotimpuri, este recomandat un profil cu minim cinci camere interioare de izolare. Doar acesta este capabil să asigure confortul în locuință, fără ca structura sa să fie afectată de fluctuațiile de temperatură, afirmă specialiștii Veka. În plus, prezența accesoriilor, precum bagheta de neopor în interiorul camerelor de izolare sporește gradul de izolare termică.

amenajarea dormitorului

Sursă foto: Staer

Lățimea profilului este un alt factor important.

În cazul unui profil cu cinci sau șase camere este recomandat ca acesta să aibă minim 70 mm, în caz contrar neputând asigura izolarea termică optimă. Mai mult, fereastra trebuie să aibă un pachet termoizolant de două sau trei foi de geam. Toate acestea conferă pachetului de sticlă o greutate semnificativă, ce nu poate fi susținută timp îndelungat decât de un profil puternic. De asemenea, pentru o izolare termică și fonică mai bună se recomandă utilizarea argonului între foile de geam.

Nu este de neglijat nici tipul de sticlă folosit.

Geamul reflexiv, pe care a fost aplicat un tratament minim Low Emmision (Low-E), va reflecta razele soarelui și astfel, pe timp de vară, va fi mai răcoare la interior decât în condițiile unui geam obișnuit. Mai mult, pentru o performanță fonică superioară, se poate opta pentru folosirea unui pachet de sticlă cu dimensiuni diferite ale geamului.


Alte articole ce v-ar mai putea interesa:


Mai multe sfaturi practice perfecte pentru casă și grădină găsiți AICI.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies