SANATATEA ORALA. PREVINE INAINTE DE A TRATA!

by admin
0 comment

Citeam un studiu conform căruia 71% dintre femei și 58% dintre bărbați admit că dinții sunt primul lucru pe care îl observă la un potențial partener. Procente mari ce ar trebui să facă orice persoană adultă să se gândească la sănătatea sa orală cu mare atenție și, dacă este necesar, să ia rapid calea unei clinici stomatologice care să îi rezolve problemele.

sanatate orala

Sursă foto: Pinterest

Aceeași sursă îmi spune și care sunt etapele unei igiene orale corecte:

  • Periaj de două ori pe zi;
  • Folosirea zilnică a aței dentare;
  • Utilizarea de produse cu fluor (pastă de dinți, apă de gură);
  • Clătirea cu apă de gură cel puțin o dată pe zi.

La toate acestea se adaugă, în mod evident, o dietă alimentară echilibrată, fără prea multe băuturi carbogazoase, cafea în exces, tutun și alte produse ce ne-ar putea îmbolnăvi gingiile și îngălbeni dinții.

Revenind la înșiruirea de mai sus, e clar că primul și cel mai important lucru pe care trebuie să îl facem pentru sănătatea noastră orală este să ne periem constant și cu atenție dantura.

Periuța de dinți clasică, așa cum o știm noi, cu coadă de plastic și cel mai probabil peri de nailon, a apărut în 1938, iar varianta sa electrică în 1954.

Între timp, ambele au evoluat considerabil!

sanatate orala

Sursă foto: Pinterest

Astăzi, sunt pe piață periuțe electrice cu zeci de mii de rotații pe minut, care împing fluidul în spațiile interdentare adânci și de-a lungul gingiei și îndepărtează cu până la de șapte ori mai multă placă bacteriană, pentru a curăța cât mai bine cavitatea bucală și a contribui la păstrarea albului dinților.

sanatate orala

Sursă foto: Pinterest

Cea mai recentă descoperire în materie pe care am făcut-o este gama Philips Sonicare, formată din șase tipuri de periuțe electrice: DiamondClean, FlexCare Platinum, FlexCare+, Healthy White, EasyClean și Sonicare for Kids.

Care ce face?

DiamondClean este vârf de gamă și promite albirea dinţilor de două ori mai bine decât o periuţă de dinţi manuală. Are cinci moduri: Clean (Curăţare), Gum Care (Îngrijirea gingiilor), Polish (Lustruire), Sensitive (Sensibil) și White (Albire), sistem de încărcare dual – pahar de încărcare şi carcasă/încărcător USB de transport – dar și cap de periere pentru dinți vizibil mai albi. Prețurile pornesc de la 954 lei.

periuțe electrice

Sursă foto: Philips

FlexCare Platinum este proiectată să îndepărteze cu până la de șapte ori mai multă placă bacteriană decât o poate face o periuță manuală. Efectele sale se extind și la nivelul gingiilor. Această variantă are trei moduri: Clean (Curăţare), Gum Care (Îngrijirea gingiilor) și White (Albire), trei intensităţi, senzor de presiune, dar și cap de periere InterCare pentru curăţare interdentară avansată. Prețurile încep de la 764 lei.

FlexCare+ are cinci moduri de utilizare, două sau trei capete de periere în funcție de variantă și sterilizator UV.  Prețurile încep de la 715,91 lei.

Healty White promite dinți mai sănătoși în doar două săptămâni, dacă se folosește regulat modul Clean & White (Curățire & Albire). Periuța are două moduri: Clean (Curăţare) și Clean & White (Curățare & Albire). Prețurile pornesc de la 381 lei.

Sonicare Easyclean este disponibilă într-o singură variantă, are un singur cap de periere și costă 286 lei.

Pentru cei mici, periajul trebuie să fie distractiv!

Dacă aveți copii, învățați-i încă de mici cât de important este periajul dinților. Știați că un preșcolar are nevoie de pastă cam cât dimensiunea unui bob de mazăre pentru a-și curăța întreaga dantură? Și tot el are nevoie să asocieze îngrijirea cavității bucale cu o activitate distractivă. Prin urmare, o periuță de dinți cu mai multe tonuri muzicale și carcasă personalizată will do the trick! Sonicare for Kids mai încorporează și două moduri de intensitate, mâner ergonomic și cauciucat anti-alunecare, dar și două opțiuni legate de creșterea progresivă a duratei de periere până la 2 minute: KidPacer și KidTimer. Prețurile pornesc de le 239 lei.

Acum nu știu la care din cele cinci modele pentru adulți să mă opresc, dar știu sigur că a venit vremea să trec la o periuță de dinți electrică. Familia mea nu este străină de bolile parodontale, așa că trebuie să am mare grijă în prevenirea acestora. Iar o periuță bună de dinți și un duș bucal dau rezultate foarte bune în acest sens.

Dacă v-a plăcut articolul, distribuiți-l și cu prietenii!

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies