Pentru orice iubitor de animale, sănătatea și bunăstarea patrupedului său este la fel de importantă ca a oricărui membru al familie. Tocmai de aceea va căuta să îi creeze câinelui sau pisicii sale un mediu cât mai confortabil. Dar confortul nu vine doar din modul în care spațiul este amenajat – un culcuș moale, jucării din plin și boluri cu mâncare prin toată casa -, ci și din felul în care puiul este tratat și ajutat să se integreze în noua sa casă.
Dacă în primele săptămâni de viață mama este cea care îl ajută să socializeze și să se adapteze la mediul înconjurător, odată adoptat este responsabilitatea dumneavoastră să îi oferiți puiului condițiile optime unei dezvoltări armonioase, cu atât mai mult cu cât el va interacționa cu membrii familiei, dar mai ales cu copiii.
DIY Bazaar vă prezintă în cele ce urmează o listă cu aspecte pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când aduceți acasă un pui de pisică ori de cățel. Nu uitați că puiul este precum un copil: fragil, naiv, curios, neîndemânatic. Și lista ar putea continua…
Prin urmare:
#1. Ascundeți toate cablurile electrice și acoperiți prizele cu capace ori cu siguranțe. Sisteme speciale se găsesc în toate magazinele de DIY, la secțiunea dedicată siguranței copiilor. Astfel eliminați riscul ca puiul să se curenteze ori să roadă un cablu de alimentare al unui obiect necesar bunei funcționări a gospodăriei.
#2. Substanțele toxice, medicamentele ori soluțiile pentru curățenie trebuie păstrate la loc ferit, astfel încât puiul să nu intre în contact cu ele. Evitați astfel intoxicarea animalului dumneavoastră de companie.
#3 Deși sunt preferate în special de pisicuțe, pentru că fâșnesc și fac zgomot, nu lăsați pungi de plastic prin casă, la voia întâmplării! În lipsa dumneavoastră, puiul se poate juca cu ele și asfixia accidental.
#4 Curioase din fire, animalele tinere sunt tentate să exploreze noi locuri ale casei. Dar acestea nu sunt întotdeauna cele în care ne-ar plăcea să își petreacă timpul, spre exemplu, în coșul de gunoi. De aceea se recomandă folosirea dispozitivelor cu capac. Un alt loc interesant este vasul de toaletă. Țineți-l acoperit pentru a evita ca puiul să cadă înăuntru.
#5 Nu lăsați prin casă obiecte de mici dimensiuni, precum nasturi, piuneze sau medicamente. Puii le-ar putea înghiți din greșeală!
#6 Dacă sunteți fericitul stăpân al unui pui de pisică, pe care intenționați să îl creșteți numai la interior, restricționați-i accesul la balcoane sau terase. Evitați astfel să nu cadă de la etaj, să se rănească ori să se piardă. Deoarece cățeii nu se cațără la fel de mult, ei nu sunt supuși la riscuri la fel de mari. Totuși studiați cu atenție căile prin care aceștia ar putea să își pună viața în pericol.
#7 Asigurați-vă că niciuna dintre plantele din gospodărie nu este otrăvitoare. Animalele, în special atunci când au probleme digestive, au tendința de a le mânca! Medicul veterinar vă poate spune cu exactitate care sunt soiurile pe care trebuie să le evitați.
Alte postări dedicate prietenilor necuvântători găsiți accesând secțiunea DIY pentru animale. Dacă v-a plăcut acest articol despre cum se cresc puii de pisică și de cățel, distribuiți-l și cu prietenii pe rețelele de socializare sau în orice altă formă doriți. Și pentru că tot am pomenit de socializare, dacă aveți un cont activ pe Facebook, dați like și paginii DIY Bazaar. Pentru a fi informați la fiecare postare nouă, selectați opțiunea „Get notifications // Primește notificări”.