În 2014, când iarna era în toi și străzile blocate, ne făceam bagajele și plecam în Buenos Aires. Programasem călătoria spontan, după ce ne-au vizitat prietenii noștri Andreea și Bogdan, de profesie globetrotteri.
Pe vremea când eram doar noi doi încercam să ne luăm ”lumea în cap” cât mai des și cât mai departe.


Sursă foto: lonelyplanet.com
Mie mi-e groază să zbor, tot mai groază. Mi s-a declanșat fobia asta prin 2011 după un drum la Viena. Așa tare mi-aș dori să scap de ea, pentru că fiecare călătorie e un coșmar nu doar pentru mine, ci și pentru soțul meu, Adrian, care încearcă să mă distreze cum poate mai bine. Și credeți-mă, poate! E cel mai amuzat om din câți am cunoscut! Dar când ai de zburat 18 ore… Am încercat orice: pastile, spray de anxietate, alcool… Toate într-o ordine și cantitate regulamentară, firește! Ce îmi dă un oarecare curaj este că ajung undeva de-a dreptul spectaculos. Altfel nivelul meu de panică a ajuns până într-acolo încât nu mai zburăm separat și de când a apărut Alex, nu mai plecăm fără el. Deci dacă cineva are sfaturi să pot redeveni un om normal, comentarii, mesaje, știți voi. Mulțumesc! 🙂
Până în Buenos Aires am zburat vreo 17-18 ore. Vis! O cursă până în Amsterdam și de acolo direct. Adrian e maestru în a organiza vacanțe cu bani puțini în condiții excelente (puțin având în vedere că zbori la capătul lumii). Am scris despre treaba asta AICI.
În Argentina am plecat pentru că am găsit o super-ofertă la biletele de avion. De obicei ăsta este factorul declanșator: bilete ieftine la o companie mare. Cazarea am rezolvat-o prin AirBnb, prin care am închiriat un apartament de 3 camere, într-o zonă comparabilă cu Titulescu sau Floreasca :). Adică foarte aproape de centru și preponderent rezidențială.
Ce mi-a plăcut fantastic de tare în Buenos Aires:
- Arhitectura este senzațională, mai ales în zona ambasadelor.
- Bulevardele sunt mari, la fel și parcurile.
- Blocurile au lobby-uri precum cele de hotel, cu portar și zonă de așteptare. Unele au chiar tablouri, statuete și aranjamente florale expuse.
- Mâncarea este excepțională. Miroase a friptură pe străzi de cum intri în oraș 🙂
- Cultura este foarte interesantă. Am fost la tango, la un spectacol Carlos Gardel pe care îl recomand dacă tot ajungi până acolo. Nu e cea mai ieftină experiență, dar e ceva ce trebuie să vezi o dată în viață.


Sursă foto: arhivă personală
https://www.youtube.com/watch?v=eGg10twIyE0&t=18s
De obicei, atunci când ajungem într-un oraș nou, începem cu un circuit turistic organizat. Luăm buss-ul și explorăm principalele zone. Ne ajută să ne orientăm pe durata întregii călătorii.


Sursă foto: arhivă personală
Partea bună cu aceste buss-uri care fac tururi de oraș este că te poți da jos oriunde și te poți urca iar după câteva ore de explorat. Așa am descoperit Caminito, o parte colorată din Buenos Aires, vecină până la contopire în anumite locuri cu ghetourile. Am mâncat o friptură grozavă preparată în aer liber într-o curte dosită unde cânta în surdină un chitarist.
Pentru noi călătoriile sunt un mixt între explorare culturală, culinară și viticolă :). Așa că după ce am încercat și partea foarte autentică, am mers și în restaurante recomandate pe TripAdvisor.
iLatina este de departe cel mai bun loc în care am mâncat în viața mea. Să fi fost cele 12 feluri de mâncare, să fi fost vinul, să fi fost vremea… Nici nu mai contează! În mintea mea experiența e bine întipărită astfel. Ca să mănânci aici ai neapărat nevoie de rezervare. Restaurantul este într-o vilă în care nu treci nici măcar de poartă dacă nu ești pe listă. Din spusele proprietarilor eram primii români care îi vizitau. Că a fost așa sau nu, felul în care au zis-o ne-a făcut să ne simțim speciali.


Sursă foto: arhivă personală
Cea mai bună vită argentiniană se spune că e la La Cabrera. Am fost și acolo! Bun, foarte bun!


Sursă foto: arhivă personală
Și ca să desăvârșim experiența, am luat și o cină moleculară. Excelent din nou!


Sursă foto: arhivă personală
Alte informații care ți-ar putea fi utile:
- Zborurile pe continent sunt destul de scumpe. Am vrut să luăm avionul către Uruguay, dar ne costa mai mult decât ne-a costat să ajungem din România în Buenos Aires. Așa că am luat un feribot, cu care am mers circa o oră, până în Colonia. Uite în ce casă minunată am stat tot prin AirBnb, în Montevideo. Gazdele ne-au rămas prieteni și ne așteaptă să revenim. 🙂
- Atenție la cursul de schimb. În Argentina există un curs ”gri”. Sunt mulți oameni care încearcă să îți vândă bani pe stradă. Nu te lăsa acostat de necunoscuți pentru că riști să primești bani falși. Chiar dacă este cel mai prost curs la casa de schimb valutar, e cea mai sigură formă de a cumpăra pesos.
- Zone rău famate. Buenos Aires este un oraș enorm cu zone cu tradiție, cu zone noi și cu zone sărace. Turul cu buss-ul turistic ne-a pune în temă. Am trecut cam prin toate într-o manieră mai sigură decât cu taxi-ul sau pietonal.
În ianuarie-februarie când am fost noi vremea este minunată în Argentina. E o vară continuă, dar nu toropitoare. Temperaturile sunt optime pentru a te plimba în voie și a explora orașul. Fiind foarte mare și divers, merită să îți iei o săptămână pentru a sta acolo.


Sursă foto: arhivă personală
Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și cu prietenii în orice formă dorești.