Saint-Gobain se implică alături de asociaţia Habitat for Humanity România în construcţia centrului comunitar de la Buftea

by admin
0 comment

Saint-Gobain continuă parteneriatul cu asociaţia Habitat for Humanity România pentru construcţia centrului comunitar eficient energetic de la Buftea, destinat copiilor defavorizați din comunitatea locală. Peste 40 de voluntari au fost prezenți pe şantierul faptelor bune.

Saint-Gobain România a furnizat materialele de construcţie din gamele ISOVER, Rigips şi Weber necesare acestui proiect, al cărui scop principal este prevenirea absenteismului școlar și îmbunătățirea performanței școlare.

Construcţia centrului comunitar a început în 2017 şi se va finaliza până la sfârşitul acestui an, peste 200 de copii din familii vulnerabile urmând să beneficieze de educație de calitate, hrană, consiliere vocaţională şi psihologică. Pe lângă sprijin social și educațional, proiectul este menit să încurajeze comunitatea locală să se implice în activitățile centrului.

“Parteneriatul cu Habitat for Humanity România a devenit deja o tradiţie pentru noi, colaborarea noastră debutând încă din 2007 şi consolidându-se considerabil de-a lungul anilor. Fie că vorbim despre Casa Mihail, proiectul de la Vizureşti sau despre acest centru comunitar de la Buftea, în Habitat for Humanity am găsit întotdeauna un partener de încredere, alături de care putem sprijini dezvoltarea comunităţilor locale, în acord cu viziunea şi valorile Fundaţiei Saint-Gobain.” – Ovidiu Păscuţiu, Director General al Grupului Saint-Gobain în România.

Prin intermediul Fundaţiei Saint-Gobain Initiatives, înfiinţată în anul 2008, Grupul se implică activ în proiecte de responsabilitate socială, aliniate strategiei sale: integrarea tinerilor în mediul profesional; construirea, reamenajarea sau renovarea de locuinţe sociale în scopuri de interes general, cu accent pe eficienţă energetică şi protecţia mediului înconjurător.

„Ne dorim ca centrul comunitar pe care îl construim în Buftea să aibă un impact profund asupra vieții comunității defavorizate, să îi ajute pe copii să meargă cu plăcere la școală, să obțină note mai bune și să se dezvolte intelectual și emoțional. Totodată, ne bucurăm pentru parteneriatul nostru trainic, atât Fundația Saint-Gobain cât și organizația Habitat for Humanity împărtășind aceleași valori de implicare socială.” – Roberto Pătrășcoiu, Director Național Habitat for Humanity România.

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. E gratuit! La fel și pe grupul cu idei de organizare. 🙂

Iar dacă vrei să vezi ce clipuri mai public, abonează-te la canalul meu de Youtube. De acum înainte, multe articole se vor transforma și în conținut video.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies