S-A DESCHIS HORNBACH SIBIU!

by admin
0 comment
Miercuri, 14 octombrie, s-a deschis Hornbach Sibiu! Acesta este al șaselea magazin din lanțul unităților deținute de retailerul de materiale de construcții și grădinărit în țara noastră.

Situat pe Calea Şurii Mari, nr. 37 (pe artera nordică a oraşului, în direcţia Mediaş, aproape de punctul de intrare pe autostrada Sibiu Nord), noul magazin Hornbach este amplasat în locul unei foste locaţii OBI, ce a fost achiziţionată în toamna lui 2014.

Hornbach Sibiu

Sursă foto: Hornbach

Investiţia totală în noul nostru magazin a fost de aproximativ 12 milioane de euro, iar de la cumpărare, până în acest moment, locaţia a fost renovată, remodelată şi extinsă, pentru a ajunge la standardele cu care Hornbach şi-a obişnuit clienţii. – Mugurel-Horia Rusu, directorul general Hornbach România

În ceea ce priveşte decizia de a investi în acest magazin, reprezentantul companiei a subliniat că locaţia, una cu un trafic ridicat, a oferit avantajul de a inaugura într-un timp scurt, într-o zonă cu potenţial comercial ridicat. Hornbach Sibiu are o suprafaţă totală de 12.000 mp și este amplasat pe un teren de cca. 33.200 mp, împărţit în trei zone distincte, precum toate locaţiile retailerului DIY. Din acest total, 7.600 mp sunt pentru zona de materiale de construcţii şi amenajări, 2.700 mp pentru zona dedicată produselor de grădină şi ZOO, iar pe 1.700 mp sunt zona de ridicare a materialelor de construcții grele și voluminoase.

Hornbach Sibiu

Sursă foto: Hornbach

La fel ca şi celelalte magazine Hornbach, şi locaţia din Sibiu este partenerul ideal pentru proiecte Do-It-Yourself. Astfel, în noul magazin, sibienii vor putea găsi peste 30.000 de articole mereu pe stoc, alături de altele disponibile la comandă. – Mugurel-Horia Rusu

Programul Hornbach Sibiu este de luni până sâmbătă, de la 08:00 la 21:00 şi duminica, de la 08:00 la 19:00, la fel ca în restul locațiilor. În ceea ce priveşte zona de ridicare a materialelor de construcţii, programul este de luni până sâmbătă, între 07:00 şi 21:00, iar duminica în intervalul 08:00-19:00.

100 de persoane au fost instruite special pentru a lucra la Hornbach Sibiu

Pentru a răspunde în mod adecvat nevoilor clienţilor, 100 de persoane au beneficiat de programe speciale de şcolarizare, ce au constat în training-uri standard (precum cele în domeniul vânzării şi cele privind procesele specifice Hornbach), dar şi pe domenii specifice (pentru raionul de acvaristică sau grădină, cursuri pentru obţinerea autorizaţiei de conducere a motostivuitorului, şcolarizări cu furnizorii de produse, calificări în domeniul comercializării produselor marcă proprie şi cursuri cu privire la programul intern de gestionare a mărfii şi de încasare).

Hornbach Sibiu

Sursă foto: Hornbach

În ceea ce priveşte sortimentul din noul magazin, acesta va fi format din peste 16.000 mp de parchet laminat, 8.000 de becuri, 6.000 de metri liniari de metraj pentru perdele și draperii, 2.300 de articole în raionul de gresie și faianță, alături de multe alte produse. – János Máté, director magazin Hornbach Sibiu

La toate acestea se adaugă, în departamentul ZOO, peste 4.000 de peşti din 150 de specii, iar în zona de ridicare materiale de construcţii se află permanent peste 250 de modele de pavaje disponibile la comandă, din care peste 50 de modele pe stoc, dar şi BCA, plase sudate sau fier de construcție. Dincolo de produse, clienţii magazinului vor avea acces şi la o multitudine de servicii, printre care se numără cel de montaj, debitare lemn, comenzi speciale, transport cu şofer sau cu remorcă gratuită, consiliere, confecţionare, finanţare sau mixare vopseluri. La acestea se adaugă şi serviciul de rezervare de acasă şi ridicare din magazin.

Diferenţierea, cheia succesului pentru noul magazin

Potrivit afirmaţiilor lui Mugurel-Horia Rusu, magazinul Hornbach din Sibiu are avantajul diferenţierii faţă de alte locaţii de tip Do-it-Yourself, la fel ca şi celelalte magazine din reţea.

Suntem de părere că sibienii vor veni la Hornbach deoarece aici pot găsi un sortiment de o calitate ridicată, alături de o consiliere profesională din partea specialiştilor noştri. În plus, strategia preţurilor mereu mici face din Hornbach un partener stabil pentru clienţi, aceştia găsind la noi tot ceea ce îşi doresc pentru casă şi gradină. – Mugurel-Horia Rusu, directorul general Hornbach România

Acesta a subliniat că piaţa locală de bricolaj este în creştere, consumul fiind tot mai mare pe acest segment.

Sibiul este cea de-a treia locaţie din afara Capitalei în care Hornbach a decis să se extindă, după Braşov şi Timişoara. În acest fel, compania îşi consolidează prezenţa pe piaţa din Transilvania şi mizează pe realizarea unei cifre de afaceri corespunzătoare cu investiţiile efectuate.

România, o piaţă importantă pentru Grupul Hornbach

Deschiderea magazinului din Sibiu confirmă că România este o piaţă importantă pentru grupul Hornbach, alături de celelalte opt pe care activează în acest moment.

Noi ne considerăm aici ca fiind o companie românească. În toate ţările în care suntem activi plătim impozite, angajăm aproape numai personal local şi achiziţionăm mărfurile de la furnizorii naţionali corespunzători, mărfuri pe care le distribuim şi în celelalte ţări în care avem magazine. – Wolfger Ketzler, membru al Consiliului de Administraţie Hornbach Baumarkt AG

Hornbach Sibiu

Sursă foto: Hornbach

Acesta a adăugat că, din perspectiva sa, între români şi nemţi există o serie de asemănări demne de luat în seamă.

Una dintre asemănările dintre nemţi şi români, din experienţa mea, este plăcerea de a meşteri. Amenajarea locuinţei şi a grădinii sunt pasiuni ale multor oameni de aici, ca şi în Germania. Şi tocmai această plăcere de a realiza lucruri în regim propriu puteţi să o consideraţi ca fiind secretul succesului nostru. Pentru că ne adresăm, prin intermediul ofertei noastre, a filozofiei proiectelor noastre, a preţurilor mereu mici şi a serviciilor noastre acestor meşteri amatori pretenţioşi. – Wolfger Ketzler.

Despre Hornbach România

Hornbach este o companie multinaţională, de familie, care a înregistrat în exercițiul financiar 2014/2015 (data bilanțului: 28 februarie) o cifră de afaceri (netă) de peste 3,5 miliarde de Euro, în creștere cu 6% comparativ cu perioada anterioară. Fondată în anul 1877, este singura companie din domeniul construcțiilor și grădinăritului care se poate mândri cu o istorie de 5 generații. Odată cu deschiderea magazinului din Sibiu, concernul deține 152 de magazine mixte de materiale de construcții și grădinărit, în nouă țări din Europa (Germania, Austria, Olanda, Luxemburg, Elveţia, Cehia, Slovacia, Suedia şi România), dintre care 6 în România (Bucureşti  Berceni, Bucureşti Militari, Bucureşti Baloteşti, Braşov, Timişoara, Sibiu).

Conceptul comercial și gama de produse sunt orientate în întregime către sprijinirea proiectele clienților. Hornbach garantează acestora prețuri mereu mici, fiind lider de piață pe acest segment. În plus, calitatea excelentă a consultanţei şi a serviciilor oferite au fost confirmate de nenumărate studii și teste independente. Prin pionierat, ca de exemplu deschiderea primului magazin mixt de materiale de construcție și articole de grădinărit (1968), a primului megastore (1980) și a primului magazin de materiale de construcții cu conceptul drive-in (2003), Hornbach își dovedește în permanență forța inovatoare. De decenii, compania este considerat un angajator de top, în acest moment având 16.500 de angajați, dintre aceștia peste 770 în România.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies