Ușor, ușor pierd șirul produselor Philips pe care le deținem. E un brand pe care ne-am fidelizat de ceva ani. Sigur că nu este unicul de la care cumpărăm, dar pe zona de electrocasnice, la noi în casă a ajuns să fie dominant. S-a întâmplat asta pentru că atunci când căutam să luăm ceva, review-urile și forumurile dădeau rating bun pentru Philips. Așa ne-am obișnuit cu brandul și cu gamele.
Noi nu prea mai cumpărăm nimic fără a ne documenta temeinic înainte. Sunt prea multe surse din care poți afla și părerile și experiențele altora, nu doar pe cele ale producătorului, că e păcat să te pripești să faci o achiziție chiar dacă procedurile de retur sunt tot mai simple.
La aspiratorul Philips PowerPro Ultimate Cyclone 7, de 2400 W, ne-am hotărât rapid, după ce am citit rezultatele la teste: clasa AAA de eficienţă energetică, clasa A pentru performanţa de curăţare pe suprafeţe dure şi clasa A pentru emisiile de praf (100% praf aspirat). În plus are filtru antialergic, iar asta face bine nu doar copilului noastru, ci și nouă.
Așa arată clipul de prezentare:
Pentru cei care acum intră pentru prima dată pe blogul meu, se cade să fac o mențiune. Familia noastră este formată din doi adulți, un bebeluș adorabil și două pisici (una dinaintea copilului, a doua la vreo opt luni după). Deci căutările le-am făcută în baza nevoilor noastre de a proteja de mizerie un copil mic, dar și de a înlătura cât mai ușor părul lăsat de pisici. Altfel copilul și felinele conviețuiesc bine împreună și se imunizează reciproc (el la microbi, ele la trasul de coadă, blană și urechi). 😀
Revenind la aspirator, este un model fără sac, ce se golește și se curăță ușor. Sincer, mereu le-am detestat pe cele cu sac pentru că mă umpleam de praf când trebuiau golite. Acum nu mai e cazul. Pe pagina producătorului ai toate explicațiile tehnice despre PowerCyclone 7 și cum absoarbe praful din aer și din casă, nu vreau să intru în detaliile astea. Vreau să îți spun experiența mea cu Philips PowerPro Ultimate.
Prima impresie când l-am pornit la capacitate maximă (are 5 trepte) a fost că scoate și parchetul de pe jos 😀 Deci mi-a confirmat că are o putere mare de a absorbi murdăria, mai ales pe cea ascunsă prin covoare. În ceea ce privește dimensiunile, aspiratorul nu este nici mic, nici mare și e relativ ușor de cărat și de la un etaj la altul (vorbesc din punctul de vedere al unei femei de vreo 1,7 m). Dar pentru că este un aspirator cu fir, te tot plimbă de la o priză la alta. Vine cu mai multe perii de curățare, dar principala, cea cu talpa lată, o folosesc cel mai frecvent pe covoare și podele. Pentru cotloanele casei (pernele canapelei, sub aragaz, pe pervaz etc.) folosesc minunăția asta. Sincer mi-a îmbunătățit substanțial experiența curățeniei de zi cu zi.
Ce îmi place în mod deosebit la Philips PowerPro Ultimate Cyclone 7 este faptul că pe mâner are încorporată o telecomandă din care îl pornești și îl oprești și îi setezi puterea de absorbție. Nu că era obositor să te apleci de două ori într-o cameră să pui degetul pe un buton, dar opțiunea asta e chiar cool.
Dacă ar fi să punctez un dezavantaj, acela ar fi prețul, varianta cea mai nouă apropiindu-se de 2.000 de lei. Prohibitiv pentru multă lume. Noi ne-am gândit mult dacă merită investiția, sincer vorbind. Dar fiindcă am prins și o campanie de reduceri, am zis să facem efortul, pentru că știam deja ce înseamnă aspiratoarele mai ieftine, cu putere mică, pe care le-am schimbat chiar și mai devreme de cinci ani.
Poate ți-ar mai plăcea să citești și:
- Cum prepari în casă o soluție universală de curățenie
- 5 reguli simple de urmat când faci curățenie într-o cameră
- Review: Dirt Devil, aspiratorul cu abur ce elimină până la 99% din bacterii
Dacă articolul ți-a fost util, distribuie-l și cu prietenii în orice formă dorești.