Regula lui L de organizare a rafturilor dulapurilor

by admin
0 comment

Sunt multe variante de ordonare a dulapurilor cu haine. Unele au legătură cu dimensiunile, altele cu compartimentărilor. Nu vreau să mă refer la numărul pieselor vestimentare pentru că acesta este un aspect foarte variabil.

În linii mari, cam orice model de dressing poate fi ordonat conform acestor principii. Dar ce facem când rafturile dulapului sunt înguste și înalte? Din start îți spun că nu putem folosi metoda KonMari, pentru că depozitarea pe verticală în astfel de condiții implică prea mult spațiu irosit. Așa că vom depozita în stive, cum am fost învățați, cel mai probabil, încă din copilărie.

Pentru că recent am reorganizat dulapul băiețelului meu (19 luni), format doar din rafturi, am realizat că sunt câteva trucuri la care pot apela pentru a-l păstra în ordine și a avea mereu acces ușor la hainele sale. Așa au apărut Regula lui U și Regula lui L.

Regula lui L

Regula lui L se aplică cel mai bine în cazul rafturilor înguste, adânci și înalte. Dacă schema 3-2 este forma ideală a regulii lui U, în cazul lui L este 2-1, adică două (2) stive de haine în spatele raftului și una (1) în față. Pentru copilul meu am ales să sortez hainele pe categorii, astfel știu ce conține fiecare teanc. Chiar și cele din colțuri. De regulă, pun în față lucrurile pe care le folosesc cel mai des și încerc să le țin pe același raft pe cele care se combină între ele. Spre exemplu, tricouri și șorturi de casă sau cămăși și pantaloni de stradă. Ai prins ideea! Ajută și să lași un pic de spațiu între stive, ca în poza de mai jos!

Poate te gândești că este o risipă de spațiu să lași pe fiecare raft spațiu neutilizat cât pentru o stivă de haine. Eu îți propun să testezi câteva săptămâni, să vezi cât de repede găsești ce îți trebuie. Dacă îți va fi mai ușor să identifici piesele vestimentare dorite, nu vei mai percepe metoda ca pe o pierdere de spațiu. Dacă te vei simți încurcat(ă), e clar că regula lui L nu este pentru tine și trebuie să încerci altceva.

 


Pentru copii și camerele lor, îți mai recomand și aceste două articole:

Regula celor 3 S

Cum înveți un copil să fie organizat încă de mic

Iar pentru o casă mereu organizată și ușor de păstrat în ordine încearcă regula celor 3 M.


Dacă rafturile dulapului tău sunt late și adânci, poți încerca Regula lui U:

https://www.dianamihaila.ro/regula-lui-u-organizarea-dulapului-copilului/

Scriu toate aceste lucruri în calitate de specialist în soluții de organizare, membru al International Organization of Professional Organizers (IAPO), cu certificări în celebra metodă KonMari de stocare și depozitare și în Hygge, filosofia daneză pentru o viață împlinită. Dacă vrei să țin un workshop pentru comunitatea pe care o reprezinți ori pentru compania din care faci parte, scrie-mi la adresa de email contact@dianamihaila.ro.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies