RECOMANDĂRILE HORNBACH: TEHNOLOGII INOVATIVE PENTRU IRIGAREA GRĂDINILOR

by admin
0 comment

În sezonul estival irigarea grădinilor este în mod incontestabil un subiect de actualitate. Vin zile toride și trebuie să avem grijă de spațiile exterioare locuinței noastre la fel de bine ca și de cele de la interior.

Plantele nu se udă la orice oră din zi (am scris mai multe despre acest subiect AICI) și nici nu punem aceeași cantitate de apă la toate soiurile, la același interval de timp.

sisteme de irigatii

Sursă foto: Hornbach

Ca să ne facem o idee mai clară despre acest subiect am preluat câteva sfaturi oferite de specialiștii Hornbach.

Irigarea grădinilor de mari dimensiuni

Pentru spațiile verzi mari sunt recomandate sistemele de irigat prin tub de picurare și cele prin bandă de picurare. Ele sunt potrivite atât pentru ferme horticole, cât și pentru grădini familiale. Modelele au și o durată de viață îndelungată, cele prin tub rezistă și o decadă, iar cele prin bandă pot fi folosite eficient până la 4 ani.

Irigarea balcoanelor și a grădinilor de mici dimensiuni

Pentru grădinile de dimensiuni mai mici sau pentru balcoane, specialiștii Hornbach recomandă utilizarea sistemelor de microirigații.

*Se întâmplă doar în luna iunie:

În iunie, în toate magazinele retailerului din țară vor fi deschise expoziții speciale cu sisteme de irigații. Clienții vor avea la dispoziție și o gamă largă de accesorii inovatoare menite să optimizeze și să completeze procesul de hidratare a spațiilor verzi. Printre acestea se numără dispozitivele din gama for_q Hydrologic care, prin  senzorii  de  măsurare a umidității, asigură o udare optimă a plantelor, dar și programatoarele de udare, ce pot fi reglate în funcție de ziua şi ora la care se dorește irigarea. O altă inovație o reprezintă senzorii conectați wireless la computerul de irigare.


Poate v-ar mai interesa să citiți și:

Grădini verticale. Galerie foto

Idei vesele de decorare a spațiilor exterioare

Decorarea balcoanelor și teraselor


Dacă v-a plăcut articolul, distribuiți-l și cu prietenii.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies