Recomandarile Hornbach: Pași necesari pentru pavarea curtii

by admin
0 comment

Modelele geometrice și cele dinamice sunt cele care par să îi atragă cel mai mult pe români când vine vorba de pavarea curții. Dar proprietarii pot alege la fel de bine și variante minimaliste, ordonate ori design-uri creative, cu forme circulare, dreptunghiulare sau ascuțite (stea, zig-zag).

pavajul curtilor

Sursă foto: Hornbach Romania

În funcție de ce se face pavajul curții:

Pavajul curții trebuie realizat în funcție de destinația fiecărei zone. Astfel, în zona de trafic auto sunt recomandate pavaje rezistente la uzură și sarcini grele. În schimb, în zona pietonală, opțiunile sunt aproape nelimitate, atât din punct de vedere al culorilor, cât și în ceea ce privește formele și modelele ce pot fi realizate.

Cum se montează pavajele:

În ceea ce privește aspectele ce trebuie luate în calcul pentru ca proprietarii să se asigure că montajul pavajelor este executat profesionist, specialiștii Hornbach recomandă ca lucrarea să respecte anumiți pași:

Pasul 1: Trebuie realizată o trasare optimă a terenului, cu pante de scurgere a apei de ploaie și cu o compactare sigură a stratului de suport, format din balast, piatră spartă și beton.

Pasul 2: În funcție de tipul suprafeței ce va fi pavată, trebuie calculată grosimea stratului de suport.

Pasul 3: La finalul acestor lucrări se așează patul de pavaj – care este practic un strat de nisip uscat – iar ulterior se aranjează pavajele, cu rosturi de 2-3 mm, ce vor fi umplute cu nisip fin.

Poate ți-ar mai plăcea să citești și:

Sfat practic: Alegerea pavelelor de grădină

3 tipuri de reinventare a spațiului de grădină

Ce poți face cu piatra cubică. Sfaturi și galerie foto


Dacă ți-a plăcut articolul despre pavarea curții, distribuie-l și cu prietenii în orice formă dorești.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies