De cum se încălzește vremea începem să ne dorim să petrecem cât mai mult timp afară. Prima și cea mai la îndemână soluție este chiar balconul, acolo unde ne putem crea propria oază de relaxare.
În fiecare primăvara încep amenajarea spațiilor exterioare prin a curăța ghivecele și jardinierele pe care le umplu mai apoi cu bulbi, cu flori ori cu semințe. Sunt ghivece pe care le folosesc pentru a sădi pătrunjel, coriandru sau busuioc, pe scurt verdețuri pentru gătit și sunt ghivece pe care le folosesc în scop decorativ. Uite cum am plantat begonii pentru a înfrumuseța terasa apartamentului.
Anul trecut am făcut chiar și o mini-grădină tematică. Anul acesta însă am pus ochii pe asta. Ar fi o alternativă bună la ghivecele cu verdețuri. Navigând pe site-ul Praktiker am găsit tot felul de lucruri interesante. Uite care cred eu că ar putea transforma rapid un balcon gol într-unul primitor.
Îți las mai jos toate linkurile către produsele selectate. Pe unele dintre ele le poți comanda online, însă pentru flori și plante decorative sigur trebuie să mergi în magazin. Și asta e bine pentru că sunt cu mult mai multe articole acolo decât pe site.
- Ghiveci ceramic galben: https://goo.gl/P2187r (există mai multe dimensiuni și mai multe culori)
- Magnolie în ghiveci: https://goo.gl/xgwbu1
- Rhododendron: https://goo.gl/8Mdg2L
- Mixt crizanteme: https://goo.gl/wICRxA
- Tuia: https://goo.gl/fKmr6K
- Mini-grădină din lemn: https://goo.gl/aKEqXm
- Set mobilier cu scaune pliabile: https://goo.gl/Aidnks (există și modele fixe, potrivite pentru terase și grădini)
Mi-au mai plăcut pentru decorarea balconului și acești clopoței de vânt, dar și morișca pe care pisica sigur le va privi minute în șir. Asta când nu se joacă până la epuizare cu ei. 🙂
Pentru proiecte variate pentru casă și grădină, vizitează magazinele și site-ul Praktiker.
*Prețurile produselor recomandate sunt valabile la momentul scrierii acestui articol. De-a lungul timpului ele pot fi parte din diferite campanii sau pot fi scoase de pe site și de la raft la finalizarea stocurilor.
Poate te-ar mai interesa să citești și:
6 stiluri de amenajare a balcoanelor mici – Partea I
6 stiluri de amenajare a balcoanelor mici – Partea a II-a
Idei de amenajare a balcoanelor mici. Sfaturi și galerie foto – video
Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l te rog.