Protectia si intretinerea lemnului. Pasi necesari

by admin
0 comment

Lemnul este unul din materialele naturale preferate de români pentru construirea sau decorarea casele. Interacțiunea cu factorii de mediu (schimbările constante de temperatură, vânt, ploi etc.) duc în timp la erodarea lemnului lăsat netratat.

protectia lemnului

Sursă foto: Hornbach Romania

Pentru tratarea și protecția elementelor din lemn din exteriorul locuinței, specialiștii Hornbach recomandă utilizarea de vopsele speciale, aplicate cu accesorii corespunzătoare.

”Unul dintre cele mai importante aspecte în cazul românilor care deţin case cu fațade sau terase din lemn este, cu siguranță, longevitatea acestor elemente. Lemnul este un produs viu care are nevoie de îngrijire periodică. Produsele de calitate sunt cea mai simplă metodă de economisire a resurselor şi, de aceea, venim în întâmpinarea clienţilor cu soluții eficiente, prin care pot mări durata de viață a lemnului, punând în valoare calitatea sau culoarea acestuia. În plus, gama noastră cuprinde şi produse marcă proprie Hornbach ce se diferenţiază prin calitatea germană şi un preţ corect”. – Mugurel-Horia Rusu, director general Hornbach România

În aceste tipuri de proiecte mai este foarte importantă urmărirea paşilor de execuţie. Pentru început, este necesară curăţarea suprafeţei de grăsime şi/sau praf. Ulterior, ea se șlefuieşte cu şmirghel și se curăţă din nou, preferabil cu o cârpă umedă, pentru a îndepărta praful (provenit din şlefuire). În acest moment, lemnul va fi pregătit pentru aplicarea stratului de grund, care, printre altele, asigură și o culoare uniformă.

”Românii preferă în continuare tonurile incolore, alături de cele de nuc, palisandru, mahon și wenge. De asemenea, stilul rustic, caracterizat de nuanțe deschise, cât mai naturale, predomină în rândul celor care aleg elemente din lemn pentru propriile case”. – Mugurel-Horia Rusu, director general Hornbach România

Potrivit reprezentantului companiei, pentru ca lemnul să facă faţă diferitelor provocări ale mediului, este necesar să i se ofere protecţie împotriva radiaţiilor ultraviolete şi a apei. Pentru aceasta este recomandată tratarea cu ajutorul lacurilor, uleurilor sau lazurilor, în funcţie de expunerea sa.

Pentru a veni în sprijinul celor care sunt în căutarea celor mai bune soluţii pentru protecţia lemnului, în aprilie, Hornbach organizează în toate magazinele sale din București și din țară, o expoziție specială de produse și accesorii, precum pensule și trafaleți, recomandate atât pentru îngrijirea fațadei, terasei sau ferestrelor din lemn, cât și pentru mobilerul de interior, precum și o serie de demonstrații live în acest sens.

Dacă v-a plăcut articolul, distribuiți-l și cu prietenii.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies