Project 333: O cale spre garderoba capsula

by admin
0 comment

Am aflat despre Project 333 de la prietena mea Dana, care de aproape 5 ani locuiește în Londra împreună cu soțul și cu cei 2 copii. Au schimbat 3 case deja și se pregătesc să se mute în a patra. De fiecare dată transferul lucrurilor dintr-o parte în alta a fost o corvoadă. Dar mutatul nu este o treabă simplă pentru nimeni, pentru că sunt de gestionat multe categorii de obiecte de volume diferite.


În urma schimbărilor noastre succesive de adresă am scris un mic ghid cu sfaturi pentru cei care se mută într-o casă nouă. În primii 5 ani de relație cu soțul meu am trăit în 3 case, deci ceva experiență am acumulat și noi la capitolul acesta.


Relocările repetate au determinat-o pe Dana să încerce să stabilească un nou control al cantităților, până la nivelul la care o mutare să pară mai gestionabilă. Copiii nu sunt prea mari, deci nu se poate baza pe sprijinul lor. Așa a ajuns să încerce Project 333, un experiment ce te poate conduce către un stil de viață minimalist fără a fi auster.

Project 333

Project 333 l-a descoperit pe blogul lui Courtney Carver, bemorewithless.com, o autoare ce s-a făcut remarcată prin provocarea de a trăi și a te îmbrăca mai bine cu mai puține haine. Ea subliniază însă că acesta nu este gândit să îți provoace frustrare. Rolul său este de a-ți simplifica alegerile vestimentare, pentru a avea mai mult timp pentru lucruri mult mai importante și mai mult spațiu pentru un trai mai confortabil.

Reguli Project 333:

  • Când faci Project 333? La fiecare 3 luni.
  • Ce implică? Selectarea a 33 de articole vestimentare (haine, accesorii, bijuterii, geci și pantofi).
  • Ce nu face parte din cele 33 de articole: verigheta și inelul de logodnă, bijuterii cu valoare sentimentală pe care le purtăm tot timpul, indispensabili, pijamale, haine de casă, haine pentru activități sportive/hobby.
  • Cum procedezi? Alegi 33 de articole, iar pe restul le pui în cutii depozitate în locuri în care nu te încurci de ele.
  • Mențiuni: Garderoba este gândită să ofere suficiente combinații vestimentare pentru situații profesionale, personale și de relaxare, timp de 3 luni. Proiectul nu încurajează un stil minimalist dus la extrem. Dacă în trimestrul cu pricina unele haine nu îți mai vin sau se deteriorează, înlocuiește-le!

Primul contact cu Project 333

Dacă faci pentru prima dată acest experiment este bine să:

  1. Faci un inventar și să stabilești clar ce deții. Pe blog și pe grupul cu idei de organizare găsești informații despre proiectul #MareleInventar, pe care l-am gândit special pentru a te ajuta să stabilești cantitatea optimă de bunuri pentru tine astfel încât să fii tot mai motivat(ă) să începi un proces asumat de organizare. (programul gratuit #MareaOrganizare, parcurs deja de peste 5.000 de persoane, te ajută să îți pui în ordine întreaga locuință în decurs de o lună).
  2. Alcătuiește-ți garderoba din hainele puse în teancul celor preferate. Este util să faci o listă cu toate pentru a ști exact numărul la care ai ajuns.
  3. Alegi piese statement. O pereche de ochelari de designer, o haină bine croită sau o pereche de pantofi grozavi fac mai mult decât zece de duzină.

În momentul în care deciziile vestimentare se simplifică, te poți concentra pe aspecte mult mai importante din viața ta.


Când începi o nouă fază

Dacă ai făcut experimentul un sezon și vrei să continui, poți:

  1. Să donezi tot ce nu ai mai purtat și astfel eliberezi și mai mult spațiu din dulapul și din casa ta.
  2. Să te gândești ce articole te vor ajuta să traversezi cele 3 luni.
  3. Să pui în cutii ce crezi că îți este util în alte anotimpuri. Nu uita să etichetezi corespunzător.
  4. Alcătuiești o nouă listă cu cele 33 de piese vestimentare luând în calcul și experiența sezonului precedent.

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. E gratuit! La fel și pe grupul cu idei de organizare. 🙂

Iar dacă vrei să vezi ce clipuri mai public, abonează-te la canalul meu de Youtube. De acum înainte, multe articole se vor transforma și în conținut video.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies