PROIECTE CREATIVE DIN BECURI RECICLATE

by admin
0 comment

Dacă nu ați început să reciclați deșeurile din gospodărie este posibil să nu vă fi gândit până acum că din becurile arse puteți face decorațiuni pentru casă și grădină. Și ce decorațiuni se pot face din becuri reciclare!

Am selectat câteva imagini care să ne inspiră și să ne arate, o dată în plus, că putem face lucruri frumoase din aproape orice. Așa că înainte de a duce ceva la gunoi, zăboviți un pic și gândiți-vă dacă nu-i puteți da o nouă utilitate.

ATENȚIE:

Nu scoateți conținutul unui bec fără a folosi echipament adecvat de protecție. Sfătuiți-vă cu consultanții din orice magazin DIY (Do-It-Yourself) cu privire la acest aspect. Becurile conțin mercur, care este nociv sănătății.

becuri reciclate

Sursă foto: Pinterest

becuri reciclate

Sursă foto: Pinterest

becuri reciclate

Sursă foto: Pinterest

becuri reciclate

Sursă foto: Pinterest

becuri reciclate

Sursă foto: Pinterest

Reciclarea nu este doar baza a numeroase proiecte creative. Deși acesta este un bun motiv pentru a începe sortarea deșeurilor și reutilizarea lor. Reciclarea contribuie la crearea unui mediu mai curat pentru noi și familiile noastre, încetinind efectele schimbărilor climatice pe care cu toții le resimțim tot mai puternic de la un an la altul.

Știați că…

Toate magazinele cu suprafețe de vânzare de peste 400 mp, care vând produse şi echipamente de iluminat sunt obligate, conform legii, să vă preia acest tip de deșeu și să-l predea la reciclat. La fel, magazinele cu spații mai mici, dar care vând becuri, sunt obligate să vă ia becul ars atunci când cumpărați de la ei unul nou.

Interesant:

Anul trecut Recolamp a colectat și reciclat peste 6,5 tone de deșeuri de echipamente de iluminat? În România sunt deja peste 11.000 de companii care predau deșeuri aici. Sunt puncte de colectare și pentru persoane fizice. Iată lista cu toate locurile în care Asociația Recolamp a amplasat peste 1.100 de Colțuri Verzi, în toată țara.

Recolamp reciclare-03

Mai multe tutoriale foto/video și proiecte de do it yourself găsiți în secțiunea DIY a site-ului.

Dacă v-a plăcut articolul despre proiecte creative din becuri reciclate, distribuiți-l și cu prietenii.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies