PROIECT DIY: CUM SE FACE UN ARANJAMENT FLORAL DE CRACIUN

by admin
0 comment

Întotdeauna îmi place să învăț ceva nou, iar atunci când procesul de învățare este de fapt un proiect de do it yourself sunt și mai încântată. În febra sărbătorilor de Crăciun, mi-am alocat câteva momente pentru a-mi cultiva pasiunile și am făcut o vizită la Floria.

De fapt la floria.ro, un magazin online de flori, ce creează, printre altele, aranjamente în acord cu tendințele internaționale din modă. Mi-am dorit să rămânem în spiritul sărbătorilor de iarnă, așa că am făcut împreună cu designerul Mihaela Macovei un aranjament perfect pentru zilele de Crăciun.

Pentru realizarea acestuia am folosit:

  • 2 cupe orhidee cymbiudium;
  • 2 santini verde;
  • 1 ilex roșu;
  • 1 trandafir roșu;
  • crenguțe de brad.
Sursa: DIY Bazaar

Sursa: DIY Bazaar

Iată care au fost pașii realizării acestui aranjament floral de Crăciun:

Pasul 1: Înainte de a ne apuca de treabă, doamna Mihaela Macovei mi-a prezentat florile și ustensilele cu care vom lucra. Cu o foarfecă specială, cam mare pentru mâna mea, am început să scurtăm cozile plantelor. Nu prea mi-a ieșit din prima, dar cu ajutorul designerului Floria am reușit în cele din urmă.

Pasul 2: Odată pregătite florile și crenguțele de brad, am început să le înfigem rând pe rând într-un ghiveci, în care a fost montat în prealabil un burete absorbant. El face ca aranjamentul să rămână proaspăt cât mai multă vreme, păstrând apa în interior. Un aranjament precum cel creat de noi trebuie udat o dată, de două ori pe săptămână pentru a-l avea cât mai mult timp în casă.

Sursa: DIY Bazaar

Sursa: DIY Bazaar

Pasul 3: Dacă în cazul trandafirului nu a trebuit decât să îi tăiem coada, în cazul orhideelor, mult mai firave, a fost nevoie să introducem câte o sârmă pentru a le putea monta.

Sursa: DIY Bazaar

Sursa: DIY Bazaar

Pasul 4: Am luat din nou foarfeca cea mare și incomodă pentru o persoană fără experiență, ca mine, și am scurtat lița pentru a ajunge la dimensiunea dorită.

DSC_1496

Sursa: DIY Bazaar

 Pasul 5: Am continuat să adăugăm crenguțe de brad și de ilex pentru a umple și a decora în același timp aranjamentul. Dintre toate plantele folosite, ilexul mi-a indus cel  mai tare starea de sărbătoare. Crenguțele acelea, de care parcă sunt prinse niște mărgele roșii, au completat delicatețea orhideelor și frumusețea trandafirului.

Sursa: DIY Bazaar

Sursa: DIY Bazaar

Pasul 6: La fel ca și în cazul orhideelor și pentru fixarea globurilor a fost nevoie de sârmă. Este o sârmă specifică activităților de florărie, maleabilă și, deci, care nu provoacă răni în timpul utilizării. Dacă însă reproduceți acest aranjament acasă, puteți să optați pentru orice tip de liță , disponibilă la vânzare în magazinele de DIY.

Sursa: DIY Bazaar

Sursa: DIY Bazaar

Sursa: DIY Bazaar

Sursa: DIY Bazaar

Pasul 7: Înainte de a decreta că aranjamentul este gata, am mai adăugat câteva ornamente de sezon și crenguțe de brad pentru ai da forma dorită.

Sursa: DIY Bazaar

Sursa: DIY Bazaar

Pasul 8: Pentru că a fost un tandem, la final, ne-am prezentat una alteia aranjamentul de Crăciun.

Sursa: DIY Bazaar

Sursa: DIY Bazaar

Trebuie să recunosc însă că în timpul producție propriu-zise designerul Mihaela Macovei m-a ajutat nu doar cu sfaturi, ci și la montat.  Cum altfel puteam să fac o asemenea frumusețe?

Sursa: DIY Bazaar

Sursa: DIY Bazaar

V-a plăcut articolul? Atunci distribuiți-l și cu prietenii pe rețelele de socializare sau în orice altă formă doriți.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies