Proiect DIY: Cum iti faci propriile ghivece decorative

by admin
0 comment

Dacă v-ați decis să vă apucați de amenajarea balcoanelor și teraselor, următorul tutorial îl veți găsi de-a dreptul util.

Ușor de realizat și cu un impact vizual mare, proiectul DIY (DIY = do it yourself) de realizare a unor ghivece decorative va fi chiar distractiv de făcut atunci când aveți cam 15 minute libere și materiale la dispoziție.

De ce aveți nevoie:

  • materiale cu imprimeuri vesele;
  • foarfecă;
  • adeziv universal;
  • centimetru;
  • cretă de croitorie.
tutorial

Sursă foto: Lulu’s

Cum procedați:

Pasul 1: Măsurați diametrul ghiveciului în partea sa superioară, apoi, la dimensiunea obținută, adăugați cam 4 cm în plus. Vă vor fi foarte utili atunci când veți lipi materialul pe ghiveci, pentru că trebuie ca părțile să se suprapună.

Pasul 2: Măsurați și baza, dar lăsați în plus maxim 2 cm de material.

Pasul 3: Măsurați înălțimea ghivechiului și adăugați cel mult 4 cm, doi îi lipiți pe fundul ghiveciului, doi pentru a ”tivi” partea lui de sus.

Pasul 4: Acum că avem dimensiunile, tăiem o formă de con din materialul ales.

Pasul 5: Cu ajutorul unei pensule sau a unui burete, aplicăm adeziv universal pe tot ghivechiul, un pic pe fund și pe bordura de sus. Apoi punem materialul.

Pasul 6: Pentru a finaliza proiectul, punem adeziv pe una din fețele materialului, pe cei 2 cm extra și apoi suprapunem cu cealaltă parte.

Pasul 7: Lăsăm la uscat 10-15 minute, înainte de a pune în el plantele preferate.

Important:

Nu acoperiți ghiveciul pe acolo pe unde se scurge apa. Lichidul în exces face rău florii și favorizează putrezirea țesăturii. 

Acesta nu este singurul model de ghiveci despre care am scris. Dacă vreți să ornați unul vopsindu-l în apă, dați click AICI. Pentru mai multe tutoriale vizitați secțiunea Proiecte DIY, iar idei de decorare a locuințelor și grădinilor aveți în categoria Casa & Grădină.


Poate v-ar mai interesa să citiți și:

Numere de masă în ghiveci

7 idei geniale pentru un grădinărit eficient și sănătos

Proiect DIY: Ghiveci vopsit în apă


Dacă v-a plăcut articolul distribuiți-l și cu prietenii, în orice formă doriți.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies